A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

ALKOHOLÓGIA

   A Timur Lenk Research Center kutatócsoportja régóta foglalkozik ezzel a problémakörrel. A szűkebben vett téma: mi okozza az alkohol negatív mellékhatásait? Az a gárda, amelyet a feladattal megbíztunk, jó darabig sötétben tapogatózott, mígnem az egyik newtoni zsenialitású kutatónk "Hypotheses non fingere!" ("Nem ujjazok meg hipós pinájú nőket!") felkiáltással megalkotta azt a hipotézist, mely teljesen új megvilágításba és valóban tudományos alapokra helyezi az eddigi tapasztalatokat. Vége a tudománytalan, orvosok és biológusok fabrikálta álelméleteknek. Az igazság közöttünk sunnyog.
   Megjegyeznénk, hogy a "KCs-Files", azaz a Kis Csapat aktája a leleplezett bűnözők vérszomjas volta miatt szigorúan titkos, és csak az erős lelkű beavatottak viselik el a terhet, hogy a csapattagok esetleg egy életre szóló vendettát hirdetnek ellene. Ezért mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy jelen mű szerző megemlítése nélküli nyilvános publikálása mindenféle következményeket von maga után.
   Természetesen a mindenre elszánt amatőr kutatók és a profi kollégák észrevételeit, tanulmányait, esetleg tőbb kötetes monográfiáit szívesen fogadjuk ezen a címen: timurlenk@timurlenk.hu .

Előzmények és általános áttekintés

   Már az ókori görögök közt is régi tréfaként élt a "Tegnap este valamelyik ital mérgezett volt, azért vagyok ma ilyen rosszul" szólás. A Timur Lenk Research Center volt az első kutatócsapat, amely komoly jelentőséget tulajdonított ennek a népi mondókának, hasonlóan Dänikenhez, aki felfedezte, hogy a régi maja domborművek egyike nem egy gigantikus műbrokival többek által seggbekúrt polgárt, hanem rakétán ülő főpapot ábrázol, amint a rakéta éppen nem indul, ezért a többiek segítenek neki betolni.

   Az áttörő felfedezés -mint a történelem során annyi más ilyesmi- a véletlennek volt köszönhető. Egy átkoncertezett éjszaka utáni másnap mindenki folyamatosan haldoklott. Az alkolos befolyásoltságból eredően a szinaptikus szigetelés kissé fellazult mindenkinél, a gondolattársítás így sokkal könnyebben ment. Egy hirtelen -közel nyeles, mindenesetre láncos- fingás után a Sógor ki tudja mi okból, kitalálta, hogy őtet valaki az éjszaka felpumpálta, azért rottyant most ekkorákat. Ez a tréfás megállapítás tekinthető a TLRC Alkohológia Szekció munkája katalizátorának. Hirtelen minden megvilágosult. Két ekkora hülyeség nem állhat elő véletlenül. A hipotézis lényege, hogy a "másnaposság" gyűjtőnéven ismert tüneteket nem biológiai folyamatok, hanem ármányos gonosztevők okozzák. Csupán az apró részletek vártak már kidolgozásra, vagyis annak kiderítése, hogy kik is a tagjai ennek a bűnszövetkezetnek, és mi a szerepük a gyűjtőnéven "másnaposság"-ként ismert tünetegyüttes előállításában. A TLRC sok tagját felfedezte már e mindenre elszánt bandának, amely munkanéven mint "A Kis Csapat" szerepel.

Alkohológia 1. rész »
Alkohológia 2. rész »
Alkohológia 3. rész »
Alkohológia 4. rész »
Alkohológia 5. rész »
Alkohológia 6. rész »
Alkohológia 7. rész »
Alkohológia 8. rész »
Alkohológia 9. rész »
Alkohológia 10. rész »
Alkohológia 11. rész »
Alkohológia 12. rész »
Alkohológia 13. rész »
Alkohológia 14. rész »