A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 14.

   És igen! Pál Kata , a szabadúszó újságíró és gyakorló alkohológus egy komplett földalatti sejtet derített fel.

   TLRC-megjegyzés hímsoviniszta fikázásilag: ezek annyira jók, hogy biztosan állíthatjuk: Pál Kata férfi.

A Gaz Díler Csóka

   Galád módon azt sugalmazza, hogy te vasember vagy, neked semmi sem árthat, pláne ennyi alkohol után. Meg se kottyan az a néhány szippantás vagy könnyed szimmantás, ami náladnál gyengébbeket azonnal padlóra küld. A Díler Csóka nem titkolt célja a tökéletes álca, ő a maffia rejtőzködési mestere, egyben kiművelt politoximán. Minden nehézség nélkül meg tud győzni, hogy a garázsban talált fél üveg fáradt olaj, narancssárgára papírszalvétán át szűrve abszolút felpörgeti a bulit, az így kioldott színezékanyagoknak köszönhetően. Az ő reszortja a porhintés, a beazonosíthatóság reményének végleges kiirtása. Akkor boldog, ha másnap nem tudod, mitől vagy rosszul.

A Preventív Gyomorember

   Legfőbb tevékenysége elhitetni a felkészült áldozattal, hogy a kiadós családi ebéd/ céges vacsora után többet ihat, mint a szokásos hétköznapokon. Nehéz neki nem bedőlni, mert orvosi-tudományos kutatásokat dugdos merített papíron az orrod alá, amikben a zsír alkoholfelszívó erejéről, a kenyér jótékony hatásáról, az emberes lábosnyi töltött káposzta áldásos tevékenységéről olvashatsz. A Preventív Gyomorember szabadnapokon a Főszakáccsal együtt dolgozik. Ilyenkor bármi megtörténhet a gasztronómia területén, még állott macskaeledel is. Mindketten úgy tesznek, mintha evéssel ellensúlyozható lenne a többiek aknamunkája, sőt, csak az evéssel lehetne kivédeni. Az ő aknamunkájuknak köszönhető, hogy másnap aztán sírva szalad ki a WC-papír, ha te ülsz a budira.
   A Gyomorember húga az Ásványvíz is, családnevük árulkodóan ugyanaz: Preventív , bár Vizecskét néha úgy becézik családi körben, hogy Célzattal , és ez azért sokat elárul a romlottságukról.

A Bútortologató

   Tevékenysége sokban hasonlít a Tereprendezőéhez, de nem nyilvános helyeken (utcán, elveszetten hazafelé botorkálva) ténykedik, hanem otthon, vagy más jól ismert környezetben. A Bútoros igen sok hasonlóságot mutat az Ajtónyitogató galádságaival is, de nem szorítkozik pusztán az ajtókra, nem, ő annál kifinomultabb. Az ismerős, megszokott házi útvonalakba vetett bizalmat használja ki, amikor a delikvens egyenes vonalú közlekedése közben hirtelen lerövidíti a retyóhoz vezető utat, máshová rakja az ajtókat, odébb tolja a kanapét.
    Megjelenésének legbiztosabb jele az áldozat csendbe hasító káromkodásai, amikor kecsesen átesik a karácsonyra kapott kisasztalon és térdét, egyebét babusgatva fetreng a családi fészekben. A Bútortologató előszeretettel dolgozik a robaj letagadhatatlan hanghatásaival, továbbá az árulkodó kék, lila és bíborszínű foltokkal, de repertoárjában véres horzsolások és táskás naplementék is szerepelnek. Jó barátja az Aneszteziológus , aki laza csuklómozdulattal törli a szerencsétlen memóriájából az összes kanapét és sötétben bujkáló ruhafogast.
---------------
   TLRC megjegyzés: javasolnánk -már csak a hasonszőrűség miatt is ("Tereprendező")- a Lakberendező nevet.

A Nyitott Bátorságember

   Olyanokra vesz rá, amelyek elképzelhetetlennek tűnnek napvilágnál. Amíg a Mozigépész csak vetít, ő nem éri be üres rizsával: cselekedtet. Homoerotikus kalandokba hajszol, csakhogy kipróbáld és miért is ne, ilyenkor könnyűnek látszik. Ötleteket ad, hogyan szeress válogatás nélkül mindent és mindenkit, hogyan kurjongasd hangosan a keblemre, keblemre szavakat, halálra rémítve ezzel a lottyadt kasszírnőt. Sőt, arra is rávesz, hogy másokat is rávegyél hasonló kalandokra. A Bátorságember társaságában nem látszik lehetetlennek, hogy könnytől ázott hangon azt bizonygasd, mennyire nyitott vagy és ezt egy izomagyú kolosszus fülcimpájának nyilvános rágcsálásával ékesen alátámaszd a kétkedőknek.

A Szexnyomor Vigéce

   Ő az, aki elhiteti veled, hogy amikor a Bokszoló és a Körhintás végre mind elhúztak a vérbe és látogatásukat többé-kevésbé túlélted, megérdemelsz egy kényelmes önszexet. Ő tehet arról, hogy a pornócsatornán hagyod a TV-t, hogy nem törlöd az előzményekből a meglátogatott oldalak listáját, hogy benne hagyod a videóban a hátsósoros kazettákat.
    Akkor röhög a legjobban, ha már sebesre izgattad magad és még mindig semmi. Megtagadja tőled az igazi kielégülést, ezzel újabb, még erősebb ingerek felkutatására és befogadására sarkall, amitől másnap undorodva fordulsz el, de a Vigéc még napokig ott zakatoltatja a fejedben a retinádra égett képeket.

A Fellángoló Életmód Reformer

   Ő az, aki megdolgozott állapotodban kezedbe adja a hónaljborotvát és leszedeti a szőrt még a lábadról is. Ő az, aki megstuccoltatja veled a fanszőrzeted. Ő hasogattatja össze és dobatja ki veled a kedvenc pólódat, ő önteti a szemetesbe szeretett túlélési mogyorókrémedet, tépeti ki kazettáid szalagját, töreti össze lemezeidet és égetteti el a régi leveleket, meg a megsárgult fényképeket.
   Nyomában fájdalmas üresség jár, de a Reformert ez cseppet sem zavarja. Azt mantrázza a füledbe, hogy így jobb lesz, minek ez a sok kolonc és amíg vele vagy, hiszel neki. Nélküle és a mogyorókrém nélkül aztán sivár pusztasággá válik az élet és ha nem vigyázol, abban a szúrásban becsönget nálad az Agresszív Pusztító .

Az Agresszív Pusztító

   A romokon él, a rombolás élteti. Szorosan a Fellángoló Életmód Reformer nyomában jár, és azt is elpusztíttatja veled, ami a Reformer ténykedése után egyáltalán megmaradt. Ez is a jelszava: pusztuljon akkor most már minden el. Mint neve is mutatja, kissé agresszív, tör-zúz, nem ismer se embert, se embert, jobb vele inkább egyedül találkozni, akkor maximum csak bennünk eshet kár, már abban a részben ami a Bokszoló után egyáltalán megmaradt. Különösen kegyetlen móka a Pusztító részéről, ha nem magányunkban lep meg, hanem társaságban, de erről jobb nem is beszélni. Úgyis minden fontosabb részlet olvasható másnap a Zsaru magazinban.

A Szívtelen Vaku

   Gyakran működik közre a Polihisztor csínytevéseiben, de neki a pillanatra való kihegyezettség a legfőbb, egyben leggyilkosabb jellemzője. Neki köszönhető minden megvilágosult perc, amikor azt hiszed, sőt, bizonyos vagy benne, hogy rájöttél valamire.
   Amikor ragyogó fényben látsz kibontakozni egy zseniális gondolatot, a te gondolatodat, vagy villámcsapásszerűen megértesz eddig rejtett összefüggéseket. Úgy véled, örökké fog tartani ez a kegyelmi állapot, de a Vaku csak pár másodpercre csap be a vakító sugárral, utána örök sötétségre kárhoztat, ami egyenes út a depresszióhoz. A Vakunak nincs szüksége az Aneszteziológus segítségére, abszolút önjáróan el tudja intézni, hogy ne emlékezz a világot megváltó szellemi amplitúdókból semmire.
-----------------------
   TLRC-megjegyzés: A Szívtelen Vaku létezése a mi kutatásaink szerint is létezik. Megoldódik a fekete lyukak problémája, rájövünk, hova tűnt a privatizáció során az a kurva sok pénz, illetve a társadalombiztosítás miért működik rosszul és hogyan lehetne könnyen, gyorsan megreformálni. Ezek a megoldások másnap reggelre feledésbe merülnek, vagy rettenetesen szar kisiskolás okoskodásoknak tűnnek.

A Reprint

   Ne titkoljuk, ez a véglény is köztünk garázdálkodik. Csorba fogait mutogatva vihog, vihog és vihog megállás nélkül, miközben remegő kezedet korábbi bejegyzéseid felé viszi, fórumokon kerestet veled és logfilékat nyittat meg. Hagyján, de el is olvastatja veled, amit írtál és hasdöcögtető nevetésre sarkall, míg rekeszizmod föl nem lázad és csuklani nem kezdesz.
   Ez sem elég, mert megismétled magad, konkrétan bekopizod saját agyömlenyeidet más helyekre, aztán reggel nem mersz ránézni a bekedvencelt fórumokra és azon imádkozol, hogy gyorsan, de nagyon gyorsan legyenek más hozzászólók, amitől a te ámokfutásod eltűnik a képernyő alján. Ha kell, józanul másodnicket regisztrálsz, bármit, amivel eltüntethető, elfelejthető magányos ámokfutásod.
------------------------------
   TLRC-megjegyzés: Talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy a Reprint közeli rokona Éjjeli Email-írogatónak, vagy legalábbis ezek a Kis Csapat újgenerációs, internetet terrorizálásra felhasználó tagjai.

« vissza