A koncertek:

2024. július 20., Kertem

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 11.

   dr. Peller "Rohadék" György, pilisszentiváni jegyző és hobbi-alkohológusnak bár nem akarattal, de újabb,minden eddiginél veszélyesebb bűnözőt, sőt életveszélyes bűnöző sikerült lelepleznie egy malacsütéssel egybekötött két napos rendezvényen a második nap délelőttjén.

Epefelmetsző Jocó (Hasfelmetsző Jack magyarországi rokona)

   Ez az álnok gazember igen ritkán bukkan fel, de ekkor közvetlen életveszélybe sodorja áldozatát - ezt mint halálközeli élményt átélő fedeztem fel. Epefelmetsző Jocó akkor kezdi működését, amikor a Bokszoló már kifáradt, azaz legalább 2-3 hányás után. Ekkor mikor szerencsétlen áldozat már semmit sem tud kihányni, egy éles szerszámmal - nem tudni milyen módon külsérelmi nyomok nélkül - felmetszi az áldozat epéjét, amitől az újabb, immáron zöldes-sárgás, keserű folyadékot hány. Nemcsak a látvány borzalmas, hanem maga az érzés is, mindenki óvakodjon, ha arra szánja el magát, hogy ezt a bűnözőt próbálja meg leleplezni!


   dr. Pellerrel egyidőben Celtic is felfedezett egy bűnözőt, amellyel ő gyakran találkozik. A bűnöző különlegessége, hogy nem humanoid, tevékenysége esetleg összeköthető Epefelmetsző Jocóéval, mindketten az áldozat belső szerveivel tesznek borzalmas dolgokat.

A Prometheus-keselyű

   Kinézetre egy átlagos keselyű, de amikor az Aneszteziológus elvégezte munkáját, nekilát az embernek... Nevéből adódóan a májat szereti tépni, de rajtam gyakran túlórázik, általában a gyomromat szaggatja a csőrével. De volt már rá példa, hogy a vesémnek ugrott neki. Igen kellemetlen egy állatfajta.

------------------

TLRC-megjegyzés: Nem tűnik egyértelműnek az Aneszteziológus szerepe. Ő ugyanis elaltatja az áldozatot, tehát a közvetlenül utána megjelenő Keselyű tevékenysége nem jár fájdalommal. Ébredéskor igen, de az elalváshoz az Aneszteziológus nem feltétlenül kell.


   Dr. Prof Selyebi (Selyebi Laboratories&Technologies, Balatonmackóalsó): results of the advanced researches.

A Temetkezési Vállalkozó

   Éjjel keres fel, kint süvít az északi szél, vagy meleg van, vagy fasz tudja. Te már megfogadtad, hogy ez volt az utolsó átivott hétvége, többet egy szombati ivászat után nem mész vissza a kocsmába végiginni a vasárnapot is - anyád otthon várt húslevessel, helyette inkább először egy bőséges kontinentális reggelit vettél be nyitáskor (kontinentális reggeli: sör+unicum), majd ebédre egy könnyű business lunch (csak unicum), délután levezető sörök... Szóval megfogadtad, még este nyolckor, mikor vacogva lefeküdtél, hogy holnaptól jó élet, szép élet, vasárnap sport, olvasás, stb, de előtte még kialszod magad. Mint medve zuhansz bele álmodba...
   Majd éjféltájt arra ébredsz, hogy (le vagy izzadva, de ez most nem lényeg) az ágy szélén ül a Temetkezési Vállakozó és azt ecseteli, hogy milyen lesz meghalni: Barátaid ott állnak a sír szélén, majd elmennek kocsmázni, Te maradsz bezárva a koporsóban, csapolt sör persze nincs, esetleg egy rokon visz ki halottak napján egy üveg Unicumot. "Haljál meg, úgyse éred meg a reggelt, nekem ez az üzlet!" suttogja, és természetfeletti képességgel produkálja neked egy közelgő infarktus összes tünetét, különös tekintettel a heves szívdobogásra.
   Felülsz az ágyban, úgy jobb, majd visszafekszel, sikerül visszaaludni pár percre. Mikor ötödször ébredsz, fogod magad és lemenekülsz a legközelebbi kocsmába, iszol négy sört, majd még négyet, "kutya bajom" rikkantod, nem is sejtve, hogy a Temetkezési Vállalkozó látszólag ugyan csalódottan távozott, de valójában a közelben figyel: az idő neki dolgozik...

A Főszakács

   Mikor ártatlan áldozata már négy napja nem evett semmit, a fröccsözést viszont jól bírta, akkor, a negyedik napon elfogyasztott tizenhárom hosszúlépés és valamivel ebédidő után nyit be nagy lendülettel a kocsmába a Főszakács és áldozata mellé telepedik.
   Hihetetlen, hogy a permanens kajaundort hirtelen mardosó éhséggé változtatja, de még hihetetlenebb, hogy a delikvens egyik pillanatról a másikra nemcsak enni, hanem főzni is akar. Fizet és irány a legközelebbi szupermarket! Mire odaér, már csatlakozik hozzá észrevétlenül a Bevásárló Ember is, neki köszönhető, hogy főzési alapanyagként a kosárba kizárólag norvég lazac, ausztrál kengurusonka, maláj kígyóuborka kerül - no meg némi homár, csak hogy baj ne legyen. Meg természetesen néhány üveg bor, mert a Floyd is úgy főz a Spektrumon.

   Otthon, már az alapanyagok előkészítésénél is besegít a Főszakács , ennek köszönhető, hogy a delikvens rögtön saját ujjába vág csontig, a leejtett kés lábfejébe áll, a szemetesbe a színhús, a lábosba a mócsing kerül. (Persze első konyhatechnológiai lépés a hazavitt bor kibontása, majd fél dobozt cigeretta kíséretében legalább a felének az elfogyasztása.) Az étel fűszerezése kizárólag a Főszakács joga, gyakorlati kivitelezése úgy történik, hogy delikvensünk csak tartja a só-, bors- stb. tartót a lábos fölé, a Főszakács pedig az áldozat könyökének határozott lökdösésével segíti a fűszertartó teljes tartalmának ételbe kerülését.
   A Főszakács természetesen újító jellegű javaslatokkal is szolgál, így kerül maradék fasírt a húslevesbe, lekvár a pörköltbe, piros arany a somlói galuskába.

   Mikor az ételköltemény felkerült a tűzhelyre, vagy be a sütőbe két dolog történhet:
a.) Elfogyott az összes bor, ezért az áldozat lemegy a kocsmába és persze ott is marad. Hajnaltájt hazabotorkálva csodálkozva nézi az otthona előtt már szedelőzködő tűzoltókat.
b.) Az összes bor majdnem vagy teljesen elfogyott, de megjelent az Aneszteziológus és áldozatunk aludni tér. A tűzoltók ébresztik.

   Mindkét esetben a Főszakács megígéri, hogy vigyáz az ételre, de amint lehet, távozik.


   SakalJacko, aki már járult erősen kutatásilag az Alkohológiához hozzáfele, Dr. Prof PhD Selyebivel közösen, a vöröslyukban történő szakmai konzultáció után, mint elővigyázatos, a maffia-tagok támadása ellen maximális elméleti felkészültséggel (és némi gyakorlati tapasztalattal...) rendelkező kutató vágott neki a Budapest-Szombathely útnak.

   E kalandos utazás során két, eddig még fel nem fedezett galád bűnöző jelenlétére derült fény. Az ő megjelenésük kizárólag akkor regisztrálható, ha az áldozat elhatározza, túljár a Cipőtalpgömbölyítő és a Csonttolvaj eszén, és utazásához a tömegközlekedés eszközeit veszi igénybe. Namármost ekkor jön a képbe

A Volán-diszpécser

   aki tevékenységét a Tereprendezővel szoros együttműködésben végzi, és általában az éjszakai járatokon kell számítani felbukkanására. Eredményessége szigorú csapatmunkát követel meg: A buszmegállóban álló gyanútlan áldozat szemét először az Optikus veszi kezelésbe, aki ily módon képtelen lesz az érkező autóbusz útvonaljelző-táblájának elolvasására és mivel egyébként meg fázik, meg tudomása szerint a környéken csak az az egy buszjárat jár, felszáll rá.
   Ekkor a Volán-diszpécser utasítást ad a kocsivezetőnek az útvonal megváltoztatását illetően, mely természetesen merőben eltér a szerencsétlen áldozat számára megfelelő iránytól. Ilyenkor a sértett néhány megállónyi reakcióidő után leszáll az autóbuszról, és a Volán-diszpécser által sebtében odaküldött másik autóbuszra száll fel, ahol hasonló körülmények között folyik tovább hányattatott utazása. A Volán-diszpécser néha vidéken tevékenykedik, általában távolsági járatokon, melyeknek nemcsak útirányát változtatja meg, hanem járatkövetési idejüket is drasztikusan megnöveli.

A Szájnyálkahártya-szárító

   a MÁV alkalmazottja, sokkal aljasabb módszerrel dolgozik, és sokkal szörnyűbb kínokat okoz áldozatának, mint volános társa. Tevékenységét kizárólag a büfékocsi nélkül közlekedő vonatokon tudja végezni, felbukkanására legnagyobb esély a Budapest-Szeged vonalon, elsősorban TLMG koncertnapok éjszakáján van. Még a vonat indulása előtt megetet áldozatával néhány jó fűszeres gyrost, a későbbi hatás fokozása érdekében.
   A Hipnotizőr segítségével elűz a sértett fejéből minden olyan gondolatot, mely esetleg vízvásárlásra késztetné. A vonat indulása után kb. három-öt perccel akcióba lép és szomjat ébreszt,a delikvens pedig ekkor konstatálja, hogy hároméstöbbmintfélórás vonatútnak vágott neki egy csepp innivaló nélkül. Az idővel (kb. másfél óra) beköszönő másnapos szomjúság, mint fiziológiai jelenség konszonánsan csendül össze a bűnöző tevékenységével, már-már az elviselhetetlenségig fokozva az áldozat szenvedéseit.
   Felmerült, ám tudományos alátámasztást még nem nyert az a feltételezés, miszerint a Szájnyálkahártya-szárító , tevékenysége fejében jutalékot kap a célállomások Resti vendéglátó-egységeitől.

« vissza