A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole Elmarad.
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 3.

Szenzáció!!! Vannak pozitív alakok is!

A Párnás Őrangyal

   Régóta tudunk a létezéséről, ő a részegen botorkáló és hatalmasakat eső egyének és a talaj (betonpadka, vasúti sín, stb.) közé dug az utolsó pillanatban egy puha párnát, így a máskor gerinc, kéz vagy csigolyatöréssel járó esést néhány karcolással ússza meg az illető.

A Badis Csávó

   Szintén sejthető már egy ideje egy másik pozitív figura, a Badis Csávó létezése. Sokszor ugyanis nincs más magyarázat, arra hogy a részegen kötekedő, nagypofájú és hihetetlenül szemtelen delikvenst hogyhogy nem verik agyon azok, akikkel éppen kötekszik. Ilyenkor valószínűleg az illető háta mögött védelmezőleg megjelenik a Badis Csávó, mint jóbarát, és bedomborítja hatalmas izmait. Sajnos elég elfoglalt lehet, mert néha előfordul, hogy mégsem jelenik meg.

A Sármőr

   Hasonló logikai út vezetett a Sármőr felfedezéséhez, ugyanis nincs más magyarázat azokra az esetekre, amikor az embernek picsa részegen, több napos, izzadt pólóban végig ordenáré módon viselkedve mégis sikerül ágyba vinni egy nőt. Munkamódszere ismeretlen, sajnos ő sem sztahanovista.


   Selyebi Péternek (a Selyebi Laboratories&Technologies balatonmackóalsói kutatólaboratóriumából) köszönhetjük a következő hét tag beazonosítását.

A Gavallér Úr

   Veszélyes barát, természetesen állandóan a közeledben. Ittaságodat kihasználva, elorozza a pénztárcádat és mindenféle nőket mindenféle italokra hív meg. Mivel a másik ismerőst, a Sármőrt rettentően utálja, ezért vele együtt nem hajlandó társaságodban mutatkozni. A hatás nyilvánvaló, nekem most pénteken három tequilába és mellé serbe került hogy utána a nő eltűnjön a picsába. Itt jegyezném meg, hogy a Gavallér úr és a Sminkmester jó barátok, mindig együtt vannak.

A Beengedő Ember

   Ő tulképpen a nembeengedő ember, a bulikon az ajtóban áll és egy jó és/vagy szabad nőt sem enged be. Tevékenységét azzal kezdi hogy lekapcsolja mellőled a Sminkmestert . Az esetek többségében a Sminkmester persze bemászik valamelyik ablakon...

A Vetítő Ember, azaz a Mozigépész

   Belőled beszél, tizenkét sör után, ahhoz a nőhöz, akit a Sminkes szedett fel neked - ez helytelen, lásd lentebb.

   Belőled beszél, tizenkét sör után, ahhoz a nőhöz, akire a Sminkes sikeres munkájából kifolyólag figyeltél fel és szerettél bele első látásra. A nő, miközben a Gavallér Úr által rendelt tripla whiskyt issza, kerek szemmel hallgatja, hogy:
- A munkahelyeden te vagy a nagyfőnök, kurva sok beosztottal, de ez csak hétfőig lesz így, mert akkor mindenkit kirúgsz, a saját főnöködet is.
- Kibaszott sokat keresel, annyit hogy az egész kocsmát, ahol isztok, zsebből megveszed, kilóra.
- Az ajtóban álló kopaszt a múlt héten lefejelted, mert csúnyán nézett.
- Volt idő mikor egyszerre négy nőd volt, és még tízet csak futattál.
- Mivel túl jó voltál a teszteken, nem vettek fel vadászpilótának, ezért elmentél légiósnak, de leszereltek, mert megdugtad a francia konzul lányát.
- Mind a négy autódat otthon hagytad, mert a sofőr nem ért rá.
- ...

   Újabb empirikus kutatások bebizonyították, hogy a fenti gonosztevő sokszor nem csak egyszerűen kitalált történeteket plántál áldozata szájába, hanem az ismerőseivel, esetleg ismerősei ismerőseivel, sőt, néha teljesen ismeretlen emberekkel megesett történetekbe montírozza be a mesélő áldozat alakját, esetleg olyanokba, amelyek ugyan nem történtek meg, de megtörténhettek volna. Ennek az alapjában egyszerű filmtrükknek köszönhető, hogy a célszemély ezeket a sztorikat teljes meggyőződéssel mint saját magával megesett dolgokat meséli el.

A Bevásárló Ember

   Viszonylag józan állapotodban van veled, akkor, amikor még be tudsz menni mindenféle üzletekbe. Neki köszönhető hogy megveszel mindenféle haszontalan cucokkat, cd-ket, amiket soha nem fogsz meghallgatni, annyi kaját, amit lehetetlen szavatossági időn belül megenni, randa pólókat, stb. Néha akkor is ott van, amikor kurva részeg vagy, megveteti azt az utolsó sört, amibe csak beleiszol, aztán otthagyod és hazatámolyogsz. A Bevásárló Ember állítólag néhány esetben materializálódik és Szőke Nő lesz belőle.

Professzor Orbit

   Aljas ember, gondoskodik szád pH-értékének savszinten tartásáról oly módon, hogy megfelelő pillanatban spray-jéből belesprickol, oly mértékű alkohol- és cigarettabűzt idézve elő, hogy az azonnal rommá dönti a Sármőr egész esti munkáját.
   Másnap reggel is feltűnik, ekkor az aceton-és hányásszagú sprayt használja. Bármiféle fogmosás, szájöblítés hasztalan.

Az Ügyész

   Lelkiismeretfurdalás-gerjesztő. A nagyobb ivászatok utáni reggeleken ő ébreszt. Emlékezni nem emlékszel semmire, csak homályosan, hogy mit követhettél el. Lehet hogy semmit, de a hatalmas lelkiismeretfurdalást levezetendő, be kell térni a legközelebbi kocsmába. Veled megy, leül melléd, nem szól semmit, csak néz vádlón. Érdekes módon öt sör után hazamegy.

Parkinson Bácsi

   Az Ügyésszel együtt érkezik ez az amúgy ártalmatlannak kinéző bácsika. Csak nem veled szemben, hanem melléd ül le. Segélykérően belekapaszkodik a csuklódba és szorongatja, míg megpróbálod meginni reggeli kávédat. Az egyetlen védekezés, ha megiszol négy-öt sört, ekkor ő is feláll és az Ügyészbe belekarolva együtt távoznak. Kifelé menet egy pillanatra még visszafordulnak és jelentőségteljes pillantást vetnek rád: "Holnap ismét találkozunk!"

From: Timur Lenk Research Center, Budapest - Szeged
To: Selyebi Laboratories&Technologies Balatonmackóalsó
Prof. Dr. Phd Selyebi úr részére

Tisztelt Professzor Úr!
   Rendkívül boldogan fogadtuk legújabb, izgalmas kutatási eredményeiket, melyek valóban új távlatokat nyitnak az alkohológia tudományának széles horizontján!
   Egy pontban azonban vitatkoznom kell Önnel, Kedves Kolléga, hiszen helytelen és félrevezető lehet a megállapítás, hogy a Sminkes felszedne bárkit is, hiszen ő -mint azt elnevezése is mutatja- csak a nőivarú egyedek az italozó aktorok számára történő vonzóvá tétele terén jeleskedik. Bízom benne, hogy ez csak egy titkárnői elgépelés volt.

   Mindazonáltal fantasztikusan izgalmas a Bevásárló Ember időnkénti anyagi manifesztációjának felfedezése, továbbá az a megállapításuk, miszerint a Gavallér és a Sármőr ki nem állhatják egymást, tökéletesen egybevág a mi kísérleti tapasztalatainkkal.
   Míg a Sármőr misztikus módon néha hozzásegíti az ordenáré, büdös és csóró (!) italozót egy-egy valóban csodálatos nőhöz is, a Gavallér feltűnése a legritkább esetben végződik sikeres násszal.
   Sikereiket támogatandó javasolnánk továbbá a Vetítő Ember név helyett a rövidebb, ám szintén frappáns és árnyalt "Mozigépész" elnevezést.
   Felfedezéseikhez gratulálva további szakmai sikereket kívánva maradunk

Kollegiális tisztelettel: TLRC
-----------------------------------------

   Igen tisztelt Timur Lenk Research Center, Budapest - Szeged!

   Köszönettel vettem buzdító soraikat és mai munkanapomat a titkárnő felelősségének megállapítására fordítottam, tekintve hogy az Önök észrevétele a Sminkes személyére vonatkozóan teljesen helytálló! A Sminkes természetesen nem szed fel senkit, sőt az adott szituációban (a Gavallér úr rendelte az italt) semmiféle felszedésről nincs értelme beszélni.
   Tehát a vitatott mondat helyesen: "Belőled beszél, tizenkét sör után, ahhoz a nőhöz, akire a Sminkes sikeres munkájából kifolyólag figyeltél fel és szerettél bele első látásra."
   A titkárnő mentségére szolgáljon hogy a bal kezében sörrel, a vérében alkoholtartalommal gépelt. Természetesen büntetést, azt kapott: tíz percig nem gyújthatott rá.
   Arra vonatkozó javaslatukat, hogy a Vetítő Ember neve legyen inkább Mozigépész, örömmel elfogadom.
   Kérem Önöket, hogy a fentieknek megfelelően a megfelelő helyeken a megfelelő módosításokat elvégezni szíveskedjenek, hogy A Kis Csapat leírása megfelelő legyen.
    Természetesen kutatómunkánk további eredményeiről haladéktalanul értesítjük Önöket.

Szakmai üdvözlettel: Prof. Dr. Phd Selyebi

« vissza