A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

Takács "Taki" Zoltán
ZAMERIKAI ZÉLETRAJZ

család takács, kereszt zoltán, született igen, lakhely kápolnásnyék, zsámbék, szeged, budapest, emil takcsi@yahoo.com, iskolák álti, gimi, fő, egyemisi, diplomata bűcsész, munka postás, pincér, tanító, raktáros, sofőr, tanár, hökös, költő, tolmács, ügyvezető, kitartott, ügyintéző, titkár, énekes, múzsa, stb, stb..., nyelvek anya, germán, egyéb jogsi, pöcö, érdeklődés alig.

Junger "Sógor" Endre

   Valahonnan külhonból származik, de ebben ő sem biztos igazán. Honmetropoliszának Temerint tartja, ott többen fel is ismerik. Lusta, mint állat. Igen jól sakkozik. A WC-csésze mellett tartja a "Kakim Obrazom Sahmaticskaja Kukagubera?" (=Hogyan üssük (le) a parasztokat?) c. elméleti művet. Korunk tán egyetlen polihisztora, képzett matematikus, történész, nyelvtudós, lélekbúvár, kötéltáncos, sámán. Közkedvelt egyetemi előadássorozata a "Profán történelem". ("Rájöttek a surmó barbárok, hogy ostrommal marha nehéz Rómát bevenni, ezért inkább turistaként mentek és letelepedtek. Mire a szenátus észhez tért, már egész Róma elsurmult, aztán vége is lett a birodalomnak, mint a botnak.").

Pataki "Dirty" Lőrinc

   Az egyetlen ember, aki valamit ért is a hangszeréhez. Súlyos hiányosság. Teljesen megváltoztatta a Timur Lenk M.G. természetes, ősösztönös hangzásvilágát. Szekszárdon született, széplélekké szeperedett, szártatlan szkisgyermekként szkerült szaz szegyüttesbe. Mindkét részről döbbenetes változások álltak be. Tanulmányaiból kifolyólag időnként latinul követeli, hogy "Aggyatok mán egy dekket!!" Azért van mit fejlődnie, a "Dugjon téged seggbe egy talicska maki" még nem perfekt. Koncert előtt rendszeresen szarnia kell, de csak otthon tud, ez vidéki fellépéseknél időnként komoly késést okoz.

HaIász "Fisher" Tamás

   Vidéken született, jászolban. Csecsemőnek indult, majd kisgyermekké cseperedett. Sokszor kísérte el édesapját munkába (az apuka országutakra festett felezővonalakat.) Nem tudni, honnan ered rejtélyes vonzódása a monoton, egyakkordos dalok után. Ifjúkora után felnőttkorba lépett, bár ezt sokan vitatják. Az itt látható fényképet posztumusz készítették, de azért jól érzi magát. Zenekari funkcióját tekintve zeneszerző, szövegíró, humorista és táncoskomikus, időnként szubrett. Mindegyikből a rosszabbik fajta.

Tóth "Totya" Gyula

   Erdőben él és szaporodik. És mutáns. Ő a kaukázusi faj egyetlen valós esélye a kínaiakkal szemben. Egyben a kólaalapú életformák egyetlen markáns manifesztációja. Az együttesben részecskegyorsítón játszik, mellékállásban atomreaktorokat és rakétahajtóműveket indít be, ha azok beköpték a gyújtógyertyát. Ifjúkori referenciamunkái máig kedvelt turistacélpontok Csernobilban és Three Mile Islanden. Apokaliptikus videojátékok ihletője. Tudtunkkal az egyetlen ember, aki hangosan fingani mert a Terror Házában* ott pont nem, de bárhol máshol.

* Totya kérésére javítva

Bárkányi "Bárki" Balázs

   A másik képzett ember a zenekarban. Hogy a képzettsége miben áll, még nem sikerült kideríteni, mert a próbákon, amikor zenélni kellene, állandóan a betonozásról tart kiselőadást, betonozás közben meg nem tudjuk, miről, mert akkor sosem vagyunk ott. Repertoárja a kegyeleti szolgáltatásoktól a piszoárforgalmazáson át a titkos dél-amerikai hadműveletekig terjed, de próbákra meg koncertekre azért mindig odaér. Tudományos munkásságának csúcspontja a fasz újraélesztése űrtechnológiai módszertanának kifejlesztése volt.

Ez a jelenlegi felállás.
Az idők során persze sok tag megfordult már az együttesben.
A teljesség teljes igénye nélkül:

Pancza János (EtnóJanó - dob)
   Rejtélyes figura. Valódi arcát még senki sem látta. Bőrszíne, nemi irányultsága bizonytalan. Nem tudni, hol lakik, mivel foglalkozik, mikor éppen nem mocsár részeg. Mindig lefüggönyzött arccal mászkál, a testőreitől nehéz hozzáférni. Interjút nem ad, az érdeklődő újságírókra csak a vérebeit uszítja. Az együttes nélkülözhetetlen tagja, bár az sem világos, ott mit csinál.

Krebsz Gábor (Jeti - szaxofon)
   A zenekar utazó nagykövete. Természetes élettere a Himalája, ahonnan szenvedélyei miatt személyesen a dalai láma tanácsolta el. Azóta a Kárpát-medencében él, úgy tudjuk, az országimázs - központban dolgozik, és a világ népeinek magyar melósokról alkotott képét próbálja megreformálni. Ezért időnként előkerül valahonnan, akkor viszont ott van velünk mindig egészen addig, amíg ismét el nem tűnik. Jól hárfázik és víziorgonál. Fő hangszere egyébként a kürtőskalács, de a zenekarban ezeken sosem játszik. Koncerteken gyakran előjön exhibicionista énje, ilyenkor mindenki mást el akar takarni, ezért előszerettel áll félkörbe.
B. Szabó Károly (Kacsa - szaxofon)
   Az ELTE THTK (Tökéletesen Haszontalan Tudományok Kara) címzetes és örökös tanársegédje. Hősszerelmes, szerecselovag és mariachi. Rövid zenekari pályafutása nagy részét karanténban töltötte. Aztán megtetszett neki és ott maradt. Közismert hobbija a lepedőakrobatika, tudomásunk szerint indulni készül a 2044-es Koala Lomposi olimpián.
Vida László (Lacinak a báttya - szaxofon, néha részegen gitár, ének). Az őáltala felállított Pohárkaügyi Minisztériumban osztályvezető. A kisz édeszek nagy szakértője, matematikatanár.

Szentiványi Norbert (Regyó - szólógitár) Érzékeny lelkületű, rendkívül igénytelen szólógitáros. Igazi művész. Meg nem értettségből kifolyólag jelenleg szállodaportás.

Újvári Miklós (Cédéu - dob) Jelenleg a Magyar Hírlap Kurír Nemzet Fórum a sajtó külügyi tudósítója sportriportere divattanácsadója főszerkesztője oszlopos tagja vagy mi. Valószínűleg ma már letagadja, hogy valaha is ismert bennünket.

Újvári Peti (Cédéuöcsi- dob) Délvidéki benzincsempész korában pótolta bátyuskáját két koncert erejéig. Az üzlet beszart, az ember visszament metálzenésznek.

Csikós Balázs (Csiki - dob) Mindig megtalálta a helyzethez illő legnagyobb tuskóságot és hangoztatta is. Jelenleg latintanár egy katolikus gimnáziumban. Ha jól tudjuk, mindig "Dicsértessék, basszameg"-gel köszön.

Fejős Sándor (dob) A magyarkanizsai rém.

Hájas Tamás (dob) A szegedi rém.

Horgosi Örs (trombita, ének, dalszerzés) A jászberényi rém. Az "Aluljárók felett" című, kezdetű és nagyrészt szövegű dal halhatatlan szerzője. Nagy élcelődő, kedvenc vicce: "Aggy eggy fröccsöt!". Máig vicces természetének áldozata.
Dallos Edina (ének) A rém. Rém jól énekelt.
Varga Zsolt (Giovi - basszusgitár) A csobánkai önkormányzat vitatott múltú jegyzője, a Timur Lenk elődjeinek (Kiss-Mi-Ska, Antonievicz Roland Csoport, stb.) rendes basszusgitárosa. Feltűnően pontatlan basszusgitározását cseles kis kacsintgatásokkal remekül ellensúlyozta.

Gregor József (ének, buzuki) Sosem jött el a próbákra, ezért ki is rúgtuk az együttesből. Szégyenében azonmód meg is halt, helyette a lánya vetkőzik a vidéki haknikon.

Delhusa Gjon (buzuki, ének) A szegedi "Tégy a gyűlölet ellen" fesztiválon való fellépés előtti kéztördelő izgalmában az együttes képzeletbeli beszélgetést folytatott vele. Egy kérdésre futotta: "Heló, Gjoni! Szól-e még a buzuki?".