A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 12.

   A TLRC kutatócsoportja nyugodt szívvel kijelentheti, hogy ennél őszintébb és a kutatás sűrűjéből érkezőbb felfedezéssorozatot már régen nem látott.
   A három darabos, sok ismétlést tartalmazó (kopipészt!) emilsorozat erősen megszerkesztett változata következik alant. Petszilva, köszönjük!

   EZZEN KIVUL SZRINTEM OTTVAN AA (FEMILI)

PROJECT MANAGER ,

   AKI KITUZI AZ ALKOVETKEZENDO 856 EVES TERVET(LASD:TOBB MINT 6 EGYETEM ELVEGZESE, 3-4 DIPOMA,9TOL HUSZONHAT NYELVEN BESSSZZZZELES, HAZVASARLAS, NEM CSAK NEKED HAANEM AZZ ANYADNAK IS, ES EGY EGESZ CSOMO SZURREALIS BIZNISZ TERV, MELYEET MI EGYSZER UGYIS TELJESITENI FOGUNK... ES PERSZE MEGTALALJUK ELETUNK UTOL NEM ERHETO PAARJAT AKI MINDIG AZT CSINALJA AMIT MI AKARUNK.ES SOK PIZT IS KERES.
   INNEJTUL KEZDVE JOHETNEK A GYEREKEK(AKIK UGYSZINTEN AZ ALLAM ELLLLISSMERT TAGHJAI LESZZNEK. ES IGY TOVABB.
   SZERINTEM KESOBBB FOLYTATONM MER T MAR ALG BIROOM A BETUKEET MEGKERRESNI.
   ADDDIG IS AZEGESSSEGETEKRE


   AZ EJJELUI E,AILIROGATO
   MEGEGYSZR LASSSSABBBWAN

AZ EJJELI E-MAIL IROGAATO

   minededne baratjank i, (sok szerretettel0) nagy nehzsegek aaran i. mint en miost.
most meg egyszer leiromnaagyon lasssan mert ugy laatom sok a hivba.
   az ejjeli e- mail irogaarto.aki az osszes baartjaank ir egyszre es kivan kellemes karacsonyi es boldog uj husveti es meg akaarmilyen maad s (megegyszert lassan0) mas szep unnnepekeet
---------------------- Másik emil -------------------
   Az ejjel i emaai l irogatio akkor kezd el dolgozni mikor maar a kmonmmm'
kommunikacios kepeseegek es a billnnnnnnnnnnytyure valu
ute s szintje elerte a aa nuulllaaat. ekkor meg mindig vagyunk ttarsasagra aaki
BENNNNNUNKET
igenis meghallhgat, es ekko r irunk mindenkinek aki aa adreszbukba van.
persze ez nem egyszeru.mire megtaalaalod a helyes betuket esss az elkoborolt gondolaytaid
szoval addigara mar
\
KESSSSSPPP[]\\\UU
KESO
DE EZT HIABA IROMN


   Dr. Peller "Rohadék" György hobbialkohológus barátnője is beállt a felfedezők sorába.

Az Arcnyúzó

   Biztos mindenki átélte már ennek a bűnözőnek a ténykedését, csak nem volt tisztában ezzel. Megoszlanak a vélemények, hogy mikor jelenik meg, egyesek szerint az első pohár elfogyasztása után, az ún. "szalonspicc" érzés előtt jön és húzza két kezével az áldozat arcát, amely nem is mindig kellemetlen érzés, ezért még eldöntésre vár, hogy negatív vagy pozitív tagok közé soroljuk-e.
   Mások - ezek között figyeltem meg én is - már az erőssen ittas állapot végefelé érzékelik jelenlétét, bár az arcnyúzás a beszédet nem befolyásolja, de némileg tompítja az artikulációt. Érdekes lenne összevetni a Mássalhangzótolvaj és az Arcnyúzó tevékenységét, esetleg bűnsegédi bűnrészesség esete is fennforoghat!

--------

   TLRC-megjegyzés: Valószínűleg ez a jelenség az, amit mások (azaz olyanok, akik nem járnak kozmetikushoz és nekik ez az érzés ismeretlen) arcmerevedésnek neveznek. A jelenség során a mimikai izmok fokozatosan bénulnak, végstádiumban az áldozat arca leginkább egy elölről fotózott Renault Twingóba oltott tetanuszos spánielére emlékeztet.
   A jelenség magyarázható még a
Kurárés Bennszülöttel (ő fúvócsővel juttatja a bénító mérget tartalmazó nyilacskákat áldozatába, akinek szép fokozatosan nemcsak az arca, hanem az egész teste is megbénul, végül mereven fordul le a lehetőleg minél magasabb bárszékről), illetve a Szadista Kozmetikussal (ez egyben a javasolt alternatív megnevezés az Arcnyúzóra), aki először csak diszkréten húzogatja az áldozat arcbőrét, később ez a húzogatás egyre erőteljesebb.
   Ha sikerült eléggé széttorzítani az áldozat arcát, akkor azt sebesen bekeni gyorsan száradó csónaklakkal, ami az idióta arckifejezést hosszú időre megbízhatóan rögzíti.


   Kiss Márton volt, aki meglátta azt nyilvánvaló összefüggést, amely -valószínáleg trivialitása folytán- eddig elkierülte mindenki figyelmét.
   "Azt hiszem, hogy a legtöbb maffia tagot már sikerült összeszedni, és sokat agyaltam rajta, egyáltalán van-e még gonosztevő, akit még nem fedeztek fel. Aztán mint a villám hasított belém ma a felismerés hogy mind közül a leggonoszabbal -bár nagy valószínűség szerint mindenki sokszor találkozik vele- még senki nem foglalkozott."

A Gyógysörös Faszi

   Egy ideig úgy tűnhet hogy pozitív figura , pedig a legkevésbé sem az. Eleinte azzal érvel, hogy az Ügyészt, ill. az Abroncsos Faszit elűzi, majd pedig garantáltan távol tartja. Ígéretét be is váltja, ám igazából Ő az , aki az egész folyamatot újra beindítja. Kb a 4-5-ik gyógysörnél beindul a rendszer, és az összes többi maffiatag kezdheti újból áldatlan tevékenységét. Tehát a legsunyibb, és leggonoszabb fajtából való, igazi rohadék, kérek mindenkit, hogy ne hallgasson rá.

Marci


Feladó: Dr. Prof. habil. Vadász Márk ( Marconi )
Egyesült Alkoholisták Közhasznú Társaság
Kutatási Oszt. Vez.

   Mélyen Tisztelt TLRC!

   Figyelemmel és többször végigolvasva kutatási eredményeiket, valamint a társ-kutatóintézetek szintén e témában írt tanulmányait egy-két apró hiányosságra lettem figyelmes. (Az az igazság, hogy a kollégáim szóltak... Tudniillik nálunk az előmeneteli rendszert kizárólag az évek során elfogyasztott alkohol mennyisége határozza meg...)

   Egy új taggal szeretném kiegészíteni ezt az aljas kompániát. Nem tudom, hogy ki fog egyetérteni velem, de elöljáróban elmondhatom, hogy rengeteg személyes találkozásom volt az illetővel, akit úgy hívnak, hogy

A Szíjjas Csávó

   Mint minden maffiatag, ő is óvatosan, észrevétlenül közelíti meg kiszemelt áldozatát, kicsit vár, majd az előtte levő pohárba fokozatosan nagyobb bátorító adagokat csepegtet, majd visszavonul és vár.
   Az áldozat, miután jól megbátorodott, először a közvetlen környezetén próbálja ki új Szíjjazós képességeit: beugatás, sértegetés, apróbb testi konfliktusokra való invitálás. A közvetlen környezet, mely elsősorban Barátokból áll, inkább tolerálja az Áldozat viselekedését és különböző leszerelő technikákkal ártalmatlanná tesz a szerencsétlent.
Azonban a Szíjjas Csávó ismét közbelép és most giga Bátorító adagot szivattyúz az amúgy teljesen elázott haszonlény piájába. Ennek következményeit azonban a Barátok már nem tudják semlegesíteni, ugyanis az Áldozat kilépve közvetlen környezetéből az azonos helyszínen tartózkodó egyéb vendégeken próbálgatja szuper képességeit. Az a tény, hogy ilyenkor a delikvenst nem nagyon tapossák szét, egyedül a Badis Csávó jelenlétének köszönhető, aki mint egy őrangyal járkál a Szíjjas Csávó után. Persze előfordul, hogy késve érkezik a helyszínre....
    Ennyit egyelőre.

Üdvözlettel: Marconi

-----------------------

TLRC megjegyzés: Mitől Szíjjas Csávó? Egy etimológiai elemzés nem ártana.

-----------------------

Feladó: Dr. Prof. Habil. Marconi
Egyesült Alkoholisták Köszhasznú Társaság
Kut. Oszt. Vez.

   Múltkori levelemre, örömmel konstatáltam, válasz érkezett, sőt láttam, hogy az újabb tag felkerült az egyre bővülő listára. Azonban az sem kerülte el egyre homályosuló figyelmemet, hogy nem mindenkinek "tiszta" a "szíjjas" kifejezés.
   Nos, következzen egy kis értelmezés - bár nem ez a szakmám, de ehhez is értek!.

   A "szíjjazni" főn.igenév, mint ahogy az könnyen kitalálható, szoros rokonságban van a "szíjj" szóval (török eredetű szó), ami övet, nadrágtartót, ill. olyan, általában bőrből v. egyéb anyagból készült szalagszerű tárgyat jelent, aminek a funkciója valaminek a rögzítése, tartása, megkötése... stb.
   Namármost: a "szíjjazni" átértelmezhető a "megkötni" főn.ignévre, amiből könnyen lehet gondolni a "kötni" igenév manapság egyre használatosabb szleng jelentésére, a "kötekedni" szóra. Azt hiszem, innen már nem jelent túl nagy lépést a Szíjjas Csávó nevének értelmezése.
   Ha azonban a fenti eszmefuttatás nem nyeri el a mélyen tisztelt TLRC tetszését javaslom változtassuk meg a maffiatag nevét Kötekedos Csávóra, hátha így mindenki azonosítani tudja azt a galád alakot.

   A fenti levél szinte teljes terjedelemben belso információközlésnek felel meg, kérem csak a szükséges részt közöljék a kutatási rovatban.

« vissza