A koncertek:

2024. július 20., Kertem

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 13.

   A TLRC-nek, az Alkohológia tudományágában folytatott felfedezéseinek mélyreható tanulmányozása után a Március Tizenötödike Kutatócsoport március tizenötödikén a Gellért-hegy nyugati lejtőjén a langy esteli szélben lengedező vécépapírmaradványra lett figyelmes, melyet csak a beleszáradt ismeretlen eredetű barnás-vöröses foltok tartottak nehezékként a talajon.
   Villámként csapott belénk a felismerés: itt járt

A Jól Felkészült Utcai Kakáló (JFUK) !

A Jól Felkészült Utcai Kakáló közeli rokonságban áll a WC-s Néni vel. Többnyire kiadós esti vacsora, és lehetetlenül nagymennyiségű tablettás vörösbor elfogyasztása után kezdi megkörnyékezni a delikvenst, aki ezek után csak egy dologgal tud foglalkozni: vécépapírt kell szereznie. Mindenáron! Először csak a zsebeit kutatja át papírzsepiért, majd a haverok következnek, de (a Papírzsenyalopó átkos tevékenysége miatt) senkinek sincs.
   A JFUK ekkor juttatja a kényszertől kínszenvedő áldozat eszébe a mentőötletet: Mindig van papír a wc-kben!
   A legközelebbi kocsmában aztán valóban van papír. Bemegy, leteker egy göngyöleget, nem is néz körül, mert az ajtó mögül elősettenkedő Hipnotizőr megsegíti kollégáját, és homályba borít mindent. Az áldozat lazán kezet mos, kicsit megigazítja a haját, és kisiet az illemhelyiségből. Tudja, neki valami szörnyen halaszthatatlan programja van! Haladni kell!
   A szerencsétlen amint kilép a kocsmából, ugyanazzal a mozdulattal teljesen el is felejti, hogy az imént fél méterre állt egy vécécsészétől. Elindul tehát az utolsó, legnagyobb projekt: Helyet kell keresni!
   A Tereprendező persze kooperációban a JFUK -kal, átrendezte a környéket. Sehol semmi zöldfelület. Mindenütt csak beton és házak. Hosszú, kínteljes keresgélés után a legelső satnya kis bokor tövében aztán megtörténik a kakálás. Az eseményekre csak a maradék szarópapír emlékeztet.

Maradva legmélyebb kollegiális tisztelettel
MTK

-------

TLRC-megjegyzés: Feltesszük, a Papírzsenyalopó tevékenységi leírása nem feledékenységből maradt el, hanem mert az MTK igen helyesen ismerte fel, hogy a Papírzsenyalopó (a Tolltolvajjal, a Félpárzokni-Eltüntetővel és a hasonszőrűekkel együtt) nem kizárólag a békés italozókat támadja meg, hanem válogatás nélkül mindenkit.


   Felpörgött a szartéma, felpörgött.

Prof. Dr. habil. SakalJacko PhD.
intézetvezető egyetemi docens
az alkohológiai tudományok akadémiai doktora
:
A JFUK leleplezését publikáló tudományos esszé továbbgondolása során a következő aljas bűnöző létezését fedeztem fel:

A Totális Beégető

Mint ahogy neve is mutatja, célja nem kisebb, mint a totális beégetés, az áldozat emberi büszkeségének végleges sárba tiprása. A JFUK jó barátja,általában az ő tevékenysége ihleti cselekvésre. Szóval a Totális Beégető a legalkalmasabb pillanatban (vagyis amikor az áldozat egy sötét utcában a járda széle és a betonpadka között félúton, szégyenteljesen guggolva egy kolbászvastagságú kábel lefektetésén fáradozik) úgy intézi, hogy az áldozat múltjának és jelenének legkellemetlenebb alakjai pont arra sétáljanak és hangos köszönéssel valamint széles mosollyal nyugtázzák a nagy találkozás örömét. A Totális Beégető előszeretettel hívja meg a helyszínre a következő személyeket:
- a feleséged legjobb barátnőjét, akit egyébként te egy agyatlan hülye picsának tartasz
- a gimnáziumi osztályfőnöködet
- a háziorvosodat
- összes volt barátnődet (akik -számodra érthetetlen módon- igénytelennek tartottak és ezért kidobtak)
- gyermekeid tanítónénijét, akivel a legutóbbi szülői értekezleten fél órát beszélgettél
- a főnöködet
- az egész csoportot, akiknek gyakorlatot szoktál tartani
- a csajt, akit éppen fel akarsz szedni
- a legharsányabb, legpletykásabb eladónőt a sarki patikából
- az illetékest, aki külföldi ösztöndíjad pályázatát elbírálja


   Röbe:
   "A nyáron újabb látogatást tervezgetünk Csehországba, ahová korábban rendszeres túrákat szerveztünk. Mivel egy ilyen kirándulás nagy felelősséggel jár és óriási veszélyek leselkednek az emberre minden kocsmaajtó mögött, úgy véltem, érdemes felidézni az alkohológia területén felgyülemlett ismerethalmazt, és ekkor tűnt fel, hogy az egyik sunyi gonosztevő, kit korábban sűrűn emlegettünk áldásos szidalmak közepette, és ismertnek tételeztük fel, hiányzik a listáról.

A Zsebes

   A Zsebes méltó párja a Répaárusnak és a Gavallér úrnak , de gecibb náluk, mert -ellentétben velük, akik legalább répát adnak, illetve miattuk élvezheti az ember a macák kellemes társaságát- a pénzedért nem nyújt semmiféle ellenszolgáltatá st. Egyszerűen lenyúlja a pénzedet, erre másnap reggel döbbensz rá, amikor a zsebedbe nyúlsz. Tehát a tanulság: inkább vegyen az ember répát, vagy legyen gavallér, minthogy szűkmarkúsága miatt kizsebeljék.


   Willis újabb gonosztevőt leplezett le.

A Krupié

   Először csak a zsebedben lapuló apróra fáj a foga. Csak még egy ezrest dobjál bele és tuti hogy megadja a pókert ( három csillagot, órát stb.) mondja, amikor már eléggé megszédített vagy Ő, vagy a pia, vagy mindkettő. Addig baszogat, amíg a teljes havi fizetésedet el nem játszod azokon a villogó, zenélő izéken. De legalább nem kapzsi, egy fillért sem tart meg magának. A teljes bankot kifizeti a közvetlenül utánad játszó kopasz kétajtós szekrénynek.


   Kiss Simonné egy teljesen korrekt kis esszével örvendeztetett meg minket, ami -részegek lennénk, ha nem vettük volna észre- bizony hiányosságokra mutat rá. Erre azt tudjuk mondani, hogy csak az nem hibázik, aki nem kutat. Vagy ebben az esetben az biztosan hibázik, aki kutat. Vagy mi. Értitek.

   Mielőtt két új bandatag leírását eszközölném, engedtessék meg az eddigiekhez 2 észrevétel.

1. Az UFO Magazin főszerkesztőjének véleményéhez :
   "Ilyenkor a következő történik (elméletem szerint): eroszakosan, akár infúzióval alkoholt juttatnak a szervezetbe , majd a mindenféle, Nemere István által írt könyvekben már hiteles történetekbol megismert módon (Z.F. Kaliforniából vagy W.O. Chicagóból) az embernek kiesik pár óra az életébol, semmire nem emléxik (legfeljebb hipnózis által)."
   Véleményem szerint ez ellentmond az egész tanulmány logikájának és kutatási eredményeinek, mivel azt sugallja, hogy az alkohol (és nem a Hipnotizőr és tsai) hatására lesz az embernek emlékezetkiesése, sérül meg stb.

2. A Dalfakasztó leírásában szerepel ez a mondat:
   "Eddig fel nem tárt trükkel oldja meg, hogy a fennhangon, artikulálatlanul hőzöngő társaság fülében mint örömóda visszhangozzék amúgy szánalomra méltó vinnyogásuk."
   A fenti jelenség magyarázata kézenfekvő: nyilvánvalóan a Hangtechnikus keze van a dologban.

Most pedig lássuk a két új bandatagot:

Többen megfigyeltük már

A Citromárus

   működését. Tevékenységét jó esetben a kocsmából/egyéb szórakozóhelyről hazafelé menet, rosszabb esetben már a kocsmában/egyéb szórakozóhelyen megkezdi. Akárcsak a Répaárus , ő is "Nagyon ügyes kereskedő, úgy sózza el az áruját, hogy észre sem lehet venni." A hatást annál inkább. A rád tukmált-beléd erőltetett citromtól elképesztő módon megnő a nyáltermelésed, és ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy minden 3-4. lépés után köpjél egyet. Így megy ez egészen hazáig, társaid nem kis megrökönyödésére.

A Pszichológus

   Nem összetévesztendő az Inkvizítorral . Míg a vallató ugyanis szúrós tekintetével olyan beismeréseket csikar ki belőled, ami kínos/kompromittáló lehet Rád nézve, addig a Pszichológus arra vesz rá melléd telepedve, hogy válogatás nélkül mindenféle lelki nyavalyádat megoszd azzal a szerencsétlennel, aki nem hagy ott két mondat után.
    Sok esetben a pszichológus órákon át képes újabb és újabb témákkal (pl.: "Miért kellett a Gizinek elhagynia?", "Tényleg semmit nem ér az életem?", "A barátaim cserben hagytak, amikor a legnagyobb szükség volt rájuk" stb.) megnyitni lelked legmélyebb bugyrait, hogy aztán másnap a legtöbb esetben értetlenül állj az előtt, hogy hogyan is hordhattad össze mindezt, ráadásul nem ritkán olyan valakinek, akivel józanul soha eszedbe sem jutna megvitatni ezeket.

« vissza