A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

ALKOHOLÓGIA 6.

   dr. Peller "Rohadék" György, pilisszentiváni jegyző és hobbi-alkohológus (prof. dr. Selyebi Péter alkohológiai munkatársa) önálló kutatásainak ("egy jó jegyző fő ismérve, hogy nem csak tud, de szeret is inni, enélkül e munkakör ellátása nem lehet teljes") eredménye a következő tag.

A Gravitációmanipuláló

   Megfigyeléseim szerint ez a bandatag a Csonttolvajt követően jelenik meg, annak munkájára teszi fel a pontot, illetve utána lép akcióba . Tevékenysége a következő:
   Mikor a szerencsétlen áldozat (tekintve, hogy bűnbandáról van szó, helyesebb a "sértett" kifejezést használni) olyan alkoholos befolyásoltság szintjére érkezett, hogy megjelenik a Csonttolvaj -kilopva a csontokat a sértettből, aki összecsuklik-, a Gravitációmanipuláló megnöveli a Föld gravitációs vonzását, és a csontok nélkül földre esett sértett minden erejét összeszedve sem képes eltávolodni a földtől az erős gravitáció miatt. A Gravitációmanipuláló tevékenysége azonban csak olyan kutatók által vizsgálható, akik már átélték tevékenységének következményeit, ugyanis külső megfigyelők számára csak annyi vehető észre, hogy a szerencsétlenül járt sértett a földön fekszik.
   Másik tevékenysége, amely még az előzőnél is veszélyesebb és annak éppen az ellentéte - amikoris a Gravitációmanipuláló teljes mértékben lecsökkenti a Föld vonzását, és ezáltal olyan érzésünk támad, hogy menten "leesünk" a földről, ami páni félelmet vált ki, és szinte görcsös kapaszkodással igyekszünk a földön feküdni. Talán ezt támasztja alá Errol Flynn híres alkoholista és színész megállapítása, amely a következő: "Nem vagy igazán részeg, amíg kapaszkodás nélkül tudsz a földön feküdni."


   Pataki Belya érdekesen feminin nézőpontból véleményezi a TLRC kutatási eredményeit.

   "Örömmel olvastam kiterjedt alkohológiai kutatásaik folyamatosan bővülő összefoglalóját. Nagyrabecsülöm kitartásukat és önfeláldozó, időt és pénzt nem kímélő kutatási programjukat, de engedtessék meg egy fontos megjegyzés: azt hiszem - merő véletlenségből - némiképp egyoldalúan kezelik a problémát.
   A mindenre elszánt bűnözők korra és nemre való tekint nélkül mindannyiunkat veszélyeztetnek. Azzal azonban nem értek egyet, hogy kategorikusan kijelentsük, ki a pozitívabb - mert ugye "pozitív"-ról egy bűnszövetkezet esetében nem beszélhetünk - és ki nem. Saját megfigyeléseim szerint a Sármőr nem feltétlenül pozitív figura (én is ébredtem már más ágyában döbbenettől eltorzult arccal). Nő lévén bizton állíthatom, hogy egy aljas, az értékeket nem tisztelő senkiházi kis ficsúrról van szó. Ellenben a Sminkmester jó szolgálatot tehet a kevésbé feltűnő vagy szép, ám igen magányos hölgyeknek.
   Megjegyzem - még nem bizonyított, de - létezhet még egy sötét alak,

Az Állatidomár

   aki a gyanútlanul iszogató hím- és nőnemű egyedekből vadászó kanokat és szukákat kreál. Munkáját nagyban elősegíti a Sármőr és Sminkmester . Ez a flitteres ruhájú cirkuszi korbácsos főleg a zsúfolt, magukat magasabb színvonalúnak tituláló egységekben portyázik."

   TLRC-megjegyzés: Nem, nem merő véletlenségből. Már kijelentettük itt valahol, hogy ez egy rohadt hímsoviniszta weboldal, ezért kategorizáltuk be pl. a Sármőrt mint pozitív figurát. Nyilván a "pozitív" jelzőt csak relatíve szabad értelmezni, tehát inkább a Sármőr, mint pl. a Bokszoló, ha már választani kell, persze ez is szubjektív besorolás. Ismét csak hímsoviniszta érvet felhozva: valóban, a reggeli ébredéskor néha azt kívánja az ember, hogy inkább bárki mással futott volna össze, mint a Sármőrrel.


   A TLRC áldozatos kutatásai révén újabb bűnözőnél került sor a lepelnek lefelé történő rántására.

A Mitfárer

   Ellentmondásos figura. Két-három sör elfogyasztása után -mintha barátod és jóakaród lenne- sokszor még lebeszél a vezetésről, nyilván velejéig romlott lelkének ez még nem kínál elég szórakozási lehetőséget. Ellenben ahogy nő a fogyasztásod, úgy kezd el egyre agresszívabban biztatni. 10 sör után általában már meg is győz, hogy szélvészgyors és biztonságos vezetésben egyaránt nincs párod a világon. Szavai hatására Schumi és Hakinnen szánalmas amatőröknek kezdenek tűnni a szemedben. Bepattan melléd az autóba és csak pillanatnyi szeszélyétől függ, hogy helyes, vagy teljesen őrült vezetési tanácsokat ad ("Most menj egy darabot a villamossíneken!" "Most fordulj be a tilosban" "Ezt elrontottad! Sebaj, itt a négysávoson nyugodtan megfordulhatsz." stb.)
   Mivel imád kocsikázni, néha összejátszik a Tereprendezővel , hogy a hazaút minél tovább tartson. Ádáz tréfái ellenére azért legtöbbször mégis hazavezényel, mikor azonban zseblámpával integető rendőrt pillant meg az útszélen, vonyítva köddé válik és átadja elméd feletti befolyását a Vetítő Embernek .
---------------------------------
Kutatásainkat Bagó Balázs is megerősíti:

   A Mitfárer olyan bulik környékén bukkan fel, ahová kocsival kényszerültél eljutni, esetleg te magad vagy a szervező. Noha előzőleg szentül megfogadod, hogy vagy a helyszínen maradsz, és végszükség esetén keresel egy félreeső kuckót, vagy taxival/más áldozattal viteted magad haza (illetve elfele, további szűzföldeket feltörendő), netán gyalogolsz (ez utóbbi a Tereprendezőre való tekintettel nem javallott); a Mitfárer az első adandó alkalommal lecsap rád. (Ilyen alkalmak lehetnek: elfogyott a cigid, kevés a sör és el kell menni újabb hordóért, váratlanul lepottyanó vendéget -főként, ha nőnemű- el kell hozni a buszmegállóból etc.)
   Eme gonosztevő ilyenkor könnyed simogatással kezedbe csúsztatja a slusszkulcsot, miközben halkan ecseteli, hogy úgyis ma van (az ellenkező irányban) egy koncert, az összes rendőr arrafelé garázdálkodik, esik az eső, hideg van, nem hülyék ezek, hogy ilyenkor kint ácsorogjanak, amúgy is most van a műszakváltás náluk, semmi esély tehát arra, hogy megbukj. Mindezeket azt követően teszi, miután a kocsidat annyira felturbózta, hogy az - magadat is meglepve - pörgő kerekkel indul, ötezres fordulaton van az alapjárata, fékcsikorgást produkál minden kanyarban stb.
    Ha a lámpa zöldről sárgára vált, te - a Mitfárer instrukciói alapján - még lazán átérsz, még ha 50 méterre vagy is a kereszteződéstől. Simán elférsz a tötyörgő mazsola és a záróvonal között, balos kanyar levágva, jobbos nagy ívben stb. Ha a Tereprendező épp aktív, az sem probléma, kocsid a legdurvább téesz-dűlőutakról is visszatalál.
   Másnap két eset lehetséges:
a) Szentül megfogadod, hogy te aztán soha többet! A kocsit kívül-belül le kell csutakolni, valami néni is mintha átszaladt volna az úton, különben is gyanúsan sötét volt egy szakaszon, netán a fényszóró sem volt felkapcsolva (?) stb.
b) Te aztán soha többet! Ezt ugyan nem te fogadod meg, hanem a túlórázó rendőrök.

« vissza