A koncertek:

Nincs(enek)

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2007. július 28.-i szegedi Középföldés koncertről, ami nem volt

   Újabb gyöngyszem gyűlt a „hol nem lépett fel a Timur Lenk" és a „kivel nem lépett fel a Timur Lenk" sorozatba. A szegedi Középföldében nem léptünk fel a Tirke Honoluluval. Sőt a "Hol nem fog soha fellépni a Timur Lenk" kategóriát is gyarapítottuk az óbudai Vörös és Kék Yukak után. Sajnos, a rockerszív belesajdul, de ki kell mondani: A SZEGEDI KÖZÉPFÖLDE SZAR HELY LETT!

   A történet áprilisban kezdődött, egy szervező faszi (legyen mondjuk Pista) hívta fel Takit, hogy május elsején nyit újra kinyit az egykori legendás szabadtéri underground kocsma, az újszegedi liget közepén a valamikori kertmozi büféjéből kialakult Középfölde. És hogy nem akarunk -e gyorsan fellépni ott. Hát gyorsan nem, - mondtuk, mivel Taki kislánya akkor már minden pillanatban megszülethetett- de lassan igen, mongyuk pölö júli végén. Persze talán gyanús kellett volna legyen Pista szokatlan anyagi nagyvonalúsága is.
   Meg hogy aztán hónapokig csönd, se szerződés, se semmi, de hát gondoltuk, a Középföldében ilyenre nincs is ilyenre szükség, sose nem is volt. Az viszont már kifejezetten kételyt ébresztő volt, hogy a kitűzött időpont előtt jó pár héttel a velünk együtt betervezett Tirke Honolulu frontembere szanaszét törte magát meg az autóját (innen is: jobbulást neki!) és Pista még csak fel sem hívott, hogy akkor mi is a B terv.

   No mindegy, kiraktuk a hunlapra a bulit, oszt majcsak lesz valami. Aztán Taki kezdte hívogatni Pistát, aki minden napszakban ki volt kapcsolva. Gondolta, biztos nyaral külföldön, talán majd jövő héten eléri. De nem.
   Végül Bárkeszt bíztuk meg, hogy egy kis expedíció keretében a helyszínen derítse fel a rejtélyes ügyet. Szegényt meglepő dolgok fogadták, fel is hívta Takit rémülten suttogva: -Te, ezek itt iszonyú bunkók! Nem tudnak se Pistáról se rólunk, valami retro-buli van kiírva aznapra, nem akarnak főnök telefonszámát adni, a nevét se, egyáltalán úgy néz ki mingyá' meg is vernek, húzok a faszba!
   Aztán kis idő múlva újra jelentkezett, mondván, egyvalaki mégis hallott egy Pista nevűről, de az már réges-régen ki lett rúgva, megsajnálta szegény Bárkeszt és megadta valami Klári telefonszámát, hogy ő itt a góré, majd ő eldönti.

Taki hívta is Klárit:
- Szia, Taki vagyok Timurlenk zenekarból, bocs a zavarásért, de egy Pista nevű egyén még áprilisban…
- Mííí? Kivaaagy?
- Taki vagyok a Timur Lenkből..
- Honnaaaan? Kivaaagyte?
- A Timur Lenk zenekarból és a Pista…
- Milyen Pistaaaa? Kiaaaz? Kivagyte?
- Úgy mondják, dolgozott nektek egy Pista nevű programszervező…
- Riskaaa?
- Nem, Pista, de már állítólag ki van rúgva…
- Na látóóód! Akkor mitakaaarsz?!
- Izé, júli 28 le volt beszélve és…
- Akkor retrobuli van.
- És nem lehetne?
- Nem. Ha retrobuli van, akkor retrobuli van, figyeeelj, a retrobuli az komóóóly.
- És úgy egyáltalán?
- Hát figyi hívj fel valamikóóór és akkor majd elmondjátok, kik vagytóóók és hány embert tudtok is hozníííí, és ennek miis a zanyagi vonzataaa…
- Jó, rendben, holnap hívhatlak?
- Neeem, a holnap az nem jóóó
- Holnapután?
- Akkor továbbképzésen (?!) leszeeeek..
- Akkor mikor lenne jó?
- Háát, majd hívjál ííígy többszőőőr, és majd akkóór egyszercsak felveszeeem…

   Jól van, Klári. Akkor majd hívunk. Majd egyszer. És nyissál lángossütőt. Az jó biznic. A továbbképzésen meg is taniccsák, hogyan köll.

   Hát ilyen idők járnak a magos kúttúrára mai napság a szögedi Középfölde tájékán. Oszt még mielőtt megszólnátok minket, hogy egy esetből általánosítunk, ilyet kaptunk a bulit lemondó hírlevelünkre válaszul (és még pár hasonlót szóban):

   "Hi Na jahh jahh szegedi középföldében demens dementorok szabotálják a jóóó zenéket, a balga szarháziak azt hiszik a 80-as dis(zn)co party-tól lesz mindenkinek vizes a...na és a kellemetlenkedést avval tetézik ....jelző nincs rájuk, hogy a meghívott dj-t aki nyomnááá, ha hagynák, a jóó kis alter-zenét kidobják fél óra múlva és helyette válogatás best -of cd-ről kűdik a "magaslatokat" és rázza a seggét a kacsazénére a tulajka ,imígyen elüldözve az amúgy jó kisugárzású helyről az értelmiség-ET, me hogy számukra azok nyilvánvalóan földönkívüli non grata-nak számítanak. Na de nem fokozom tovább magam...bocs a kifakadásért csak méy hódolatom, és kibaszottul fel vagyok háborodva azon, amit ottan művel az 1-2 db tulaj-donképpen balkánian fanatista barom. Üdvöz-létem Szegedről a lelkében örökké hippi PK"

« vissza