A koncertek:

2022 november 26. szombat, Szeged, Városi Rock Klub (Szeged, Stefánia 6). Társfellépő: Rossz Passz.
2022 december 17. szombat, Budapest, Hunnia Art Bisztró (Budapest, Bank u. 5.)

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2007 március 24. szombati Alex Grillpubos koncertről

   "Más zenekarok kinövik az ilyen helyeket, mint ez... Ti kihíztátok." (Leander, aznap este)

   Timur Lenk Unplugged - A 2. számú Nagy Rakkendroll-Svindli.

   Ó, azok a régi mandleres idők! Ó, ti pókhálós pinák, ó ti erkölcsök!

   Aki aznap este megjelent a bulinkon, mintegy kétszázad-magával, annak jó része még nem ismerte a zenekart abból az időből, amikor rendszeresen felléptünk egy Mandler Söröző nevű helyen. Az attól volt különleges, hogy kinn volt a világ péróján, a szegedi Cserepes-sori piac mellett, ahol a hét hat napján lengyel árusok, ukrán seftesek és kucsmás románok iszogatták a kerítésszaggatót, ám minden hétfő este profilt váltott a hely, és megtelt atomrészeg egyemistákkal akik eufórikus delíriumban tomboltak a három egyetemi/főiskolai zenekar zenéjére(?).
   Ezek egyike volt a mienk is, sőt itt igazolt be a bandába Dirty és át a Trilobitából az ottani frontember(!!!) Fisher is. ("Bunkóóó Fisher! Bunkóóóó Fisher!" -hangzott itt fel először és azóta is gyakran a ma is nagyon aktuális éltetés a hálás közönség szájából.)

   Na szóval ilyen idők voltak ezek, és zenekari szülinap lévén vissza is tértek maradéktalanul az Alex pubban. Minden olyan volt mint régen, ócsó pija, asztalon táncolás, visongó pinák, táncmulaccság, zuhanó sörösüvegek, eccóval óriási muri, amiért csak is KIBASZOTT NAGY KÖSZÖNET MINDENKINEK!!!!

   Annak is aki befért az Alexbe, azoknak is, akik csak kívülről az utcáról tudták nézni-hallgatni a produkcijót. Kurva nagy köszönet a vocalidiotsnak is, akiket pedig tessék megnézni majd full-produkcióban is, mert igazából öten vannak, és gecijó kis abszurd rakkendrólszínházat csinálnak, szóval tessék kulturálódni basszátokmeg! Azonkívül hála és respekt a személyzetet képező csajoknak is, akik igyekeztek a szomjas emberhegyeket kiszolgálni, majd miután reggel hétre(!) az utolsó rajongó is elhagyta a lokált és feltakarították az utolsó hányást is, úgy döntöttek, ma már nem érdemes aludni menni és inkább még másnap éjjelig töményeztek.

   Azt hogy többszörösen svindli volt az egész csak mi tudtuk. Fényes bizonysága ennek az a bootleg, ami a helyszínen készült és utólag meghallgatva a produkció zenei részét, csak fejünket fogva jézusmáriázni tudtunk. Ezzel együtt ha majd kihevertük a sokkot amit a meghallgatása okozott és valami helyes szoftverrel ki tudjuk javítani a botrányos elbaszásokat, még lehet hogy kipakolunk egy rövid kis zanzát belőle.

   Párbeszéd részlet, röviddel azután, hogy Takit egy csapat nő le-félmeztelenítette, összetaperolta, részben már a koncert alatt, de főleg utána:

Endre: -Sógor, én ám nemcsak azér' hallgattam el egy idő után, mer' kurvára bebasztam koncert közbe', na jó, azér' is, de valaki eccercsak úgy fölrúgta a mikrofonállványomat, hogy többet meg se szólalt!

Fisher: -Ja, ja, én is elbasztam mindent, asse tudtam, hol vagyok, tudod, a személyes szférám az kb. úgy hatvan centi, itt meg végig húszcentire a pofámtól vótak a népek, kúrvára zavarba' voltam...

Taki: -Ti miről beszéltek???!!!

   Svindli volt ez olyan értelemben is, hogy a "szemét tolvaj előadók, akik lenyúlták a timurlenk-számok eredetijeit" azért elég jól betették az agyakba azokat az ismert kis dallamokat és akkordokat, amit meghallva a vidám ittas publikum azonnal megcsípett.

   Svindli volt a "dugatlanság" is, mert a hangszerek ki voltak erősítve, mentségünkre szóljon, csak egy effekt volt, az is a Fishi gitárján, egy "elektromosgitár-visszaakkusztikusító-effekt", amit a technikus ajánlott fel és mi ennek nem tudtunk ellenállni.

   De persze a fő svindli mégiscsak az volt, hogy az unplugged-bulival újra sikerült orbitális bulit csinálnunk anélkül, hogy egy fija új számot írtunk volna. Na.

   Meg kell állapítanunk, hogy szerencsére a közönség bevette a svindlit. Vagy nem vette be, de nekünk a svindli is jól áll.

   Petszilva nevű csaj küldte be az alábbi emilt. Tessék, így jár aki gyanútlanul eljön Timur Lenkre:

"gratulalok fiuk!!!
nagyon tetszett a koncert az alexklubban.
bevallom mostvoltam eloszor tl koncerten de nembantam meg
(azt nemmondom meg hogy holpisiltunk odafele az
orsvezerteren meg a rendorsegszekhaza elott)

eletemben eloszor voltam a koncerteteken, es maskor is
szeretnek majd menni
arcimkevel a polom hatan meg soha nem gogogorloztem
egyszeken allva...
sajnos a vegen elhomalyosultak a dolgok es marcsak
arravoltam kepes, hogy ilyen smseket kuldjek a fickomnak:
huba
jajaj
gyere segits mermeghalok

csaksajnos nem tudtam megmondani hol vagyok, es a baratnom
sem, ezert a pasimnak (aki debrecenbol jott munkabol),
eloszor azt mondtuk, hogy ullon vagyunk, (elotte levo nap
ottvoltunk csaladi ebeden) majd mikor odament felhivott,
hogy hol ullon, akkor azt mondtuk,hogy ooohat nemis ullon
hanem matyasfoldon vagyunk (ott aludtunk aznap).
dehat persze akkor enmar vidaman hanytam le a vaciut 102ot...
erre miutan kinyomozta holvan timurlenk, elvitt anyamhoz
monorra, de annak hazat meg nem ismertem fel...haleg
oseismert volna engemfel...

egydolog volt csak ami komoly skizos fejtorest okozott,hogy
a pellerek pilisszentivani koncertje egynapon volt a
tietekkel es nem tudtunk ottis jo bebaszni ahogy kell.

maskor is megyek csakmajd fonalat huzok odafele minta
kiralylanyok szoktak
na gondoltam megosztom elso timurlenkes elmenyeim es tovabbi
jo muzsikalast/idogalast kivanok!!!
szilva"

« vissza