A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2003. július 12-ei temerini (Szerbia) koncertről

   Mielőtt még nagyon meglepődtök, hogy miért Temerin, arról van szó, hogy ez Sógor szülőfaluja, ahol még lánykorunkban, a honlap elkészülte előtt már nyomtunk pár fergeteges koncertet. Most Lenkes Laci, helyi szervező erő gondolta úgy, hogy legszebb ideje egy revisited bulinak. Lelke rajta.

   A temerini koncertek közös ismérve az ivás, továbbá az ivás, valamint az ivás. Most sem volt ez másképp, bár szomorúan kellett megállapítsuk, hogy az egykori Balaton-Kocsmai ill. Akkumulátor-Klub-beli közönségből már csak néhányan ugrottak le szombat este az M1 Klubba. Viszont az ifjú nemzedék nagy megnyugvásunkra ugyanúgy erősen vedel, mint elődeik, és nem leplezett tiszteletet tanúsít az idősebb alkeszek (mint mi) iránt.

   A koncert külön pikantériája, hogy Fisher nélkül játszottunk, lévén hogy a buli áprilisi lefixálását követő pár hónapban nem, viszont az indulás előtt 2 nappal eszébe jutott lecsekkolni az útlevelét, amely természetesen réges-rég lejárt. Úgy döntöttünk, nem okozunk csalódást a helyi erőknek, fellépünk nélküle. Ennek megfelelően erősen fostunk, hogy hogyan fog szólni az egész, de végül -talán az izgulás miatt- végül egész kerek kis bulit csináltunk. Voltak olyan terveink, hogy Fishi hiányát mindannyian frappáns (fárasztó és vérlázítóan köcsög) kis viccekkel próbáljuk majd kompenzálni, de ezt végül elvetettük, és inkább az vetődött fel, hogy ha most alig-alig szabtuk el a zenét, máskor meg mennyire, akkor biztos annak Fisher az oka. Lebukott a szemüveges szabotőr!

   A közönség nagyobb részt magyarok voltak, bár az előttünk játszó Bambu zenekarral jócskán jöttek szerbek is, akik miatt (és valószínűleg az elfogyasztott rekesznyi Jelen-pivo miatt) Taki úgy érezte, fontos angol nyelven is konferálnia. Ez eleinte félszeg, később leplezetlen derültséget okozott ("diszíz dö lezsend ofa ranüvéj hangérien dzsentri, kolld dzsó, deinkább józsef, bikóz nem nagyon tudott inglis... Icca veriveri big hit of dö Timurlenk vedding end fjunöral bend!") a vélemények azóta is megoszlanak, páran úgy gondolják, hogy ezt inkább nem kellett volna.

   A Bambu-ról: kiváló kispálos fíling, valószínűleg mély értelmű szerb nyelvű szöveg, egy remek iránya annak a sajátos délszláv alternatív kultúrának, amit sajnos Jugoszlávián kívül nemigen ismernek, nekünk viszont Sógor révén volt szerencsénk kicsit megismerkedni vele. Utánunk zúzós drumandbass jött, egy kanadai dobos csaj és a szintén kanadai barátja előadásában. Igen, kanadai, igen, dobos csaj (vazze, ha ez a gyerekét is így fogja ütni!) Vajdaságban pont ez a szép, a legelképesztőbb dolgok is megtörténhetnek. Állítólag ők egy ottani, a mi Szigetünkhöz hasonló fesztiválon léptek fel, aztán pedig nem volt kedvük hazamenni, és úgy gondolták, csinálnak egy-két ad-hoc happeninget a környéken. A csaj elmondása szerint ezután Romániába készülnek.

   Szóval: köszönet Lenkesnek a szervezésért, a Gavran - fivéreknek a vendéglátásért, a temerini közönségnek pedig a kibaszott jó hangulatért!

« vissza