A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2003 március 21-ei, RS9-es jubileumi koncertről

   Felvezetőként kiszivárogtatnánk a Timur Lenk belső levelezéséből a következő részletet.

   "Háát, félve említem, mivel senkire nem akarom erőltetni a magos művészetet, mertmivelhogy tunképp erről mán ugye meggyött a hírlevél is a listára, lévén hogy én forwardoltam oda, hogy hát ugye izé, hát hogy pénteken ippeg Timur-koncert lesz pénteken az ebszolut belvárosi RS9 Kávézóban...
   Tán csak még annyit tennék hozzá, hogy a hely teljesen korrupt, akarommondani korrekt, a sör ócsó és jó, a buli teljesen a mi szervezésünk, nincsenek nagydarab, mosolytalan kidobók, lesz vendégünk is, egy kis kiváló Shadows-utánérző surfzenekar, és a belépés is minösszesen 4 kila, és hát tunképp a lényeg, hogy épp ezelőtt 10 évvel lépett fel először egy Timur Lenk nevű zenekar a Szeged-alsóvárosi Mátyás Vendéglőben. A Mátyás ezt követően hamarosan örökre bezárt, mink meg még mindig itten vagyunk, merthogy a világ alapvetően igazságtalan, mint tuggyuk."

   Fergetegesen jó hangulatú, fergetegesen érdekes, egyben fergetegesen fos koncert volt ez. A Crazy Dynamos eleve megalapozta a hangulatot, ránézésre nem lehett eldönteni, hogy mit is fognak játszani, pl. a basszusgitárosról rögtön Dzsoni, a Dunakanyar legjobb gitárosa jutott eszünkbe. De aztán erőből ment a Shadows-stíl, időnként Johnny Cash is csuklott erősen.

   Alapvetően egy kis helyiségben kellett játszani, ami ismerős volt, viszont a szervező többször jött aggódva, hogy halkabban, mert a lakók izé..., ez már kevésbé volt ismerős. Ejha, mondtuk, igen éles hallású lakók lehetnek, a pincéből, per sacc egy méter födémen keresztül is zavarja őket, de hát jó. A Crazy Dynamos dobosától Janó elkérte a seprűket és nekiindult a Timur Lenk jubileumi unplugged koncertje. Ez volt egyébként a fergeteges érdekesség, mármint hogy kvázi bedugatlan. A felvezetőben említett párhuzamot kezdésként még megfejeltük azzal, hogy ugye akkor csak a Mátyást zárták be, most már Irakot bombázzák, a húszéves jubileumunkra minimum egy közepes atombomba dukál majd, de lehet, hogy beérjük egy kisebb ökológiai katasztrófával is.

   A fergetegesen jó hangulatot pontosan afasz tuggya, hogy mi okozta, de az volt kétségtelenül. A számok között mindenesetre folyamatosan nagyon barmok voltunk, felhasználva egyrészt a "minden számunk a szerelemről szól" témakörét, másrészt a Szalacsi Sándor-életművet. "Ez a számunk is a szerelemről fog szólni... teccikérteni? Harminc... háromszázezer litérnyi tenger partján, ahogy kivonnyuk a bárpultbúl a zojjektumokat." Fisher egyszer komolyan belepancsolt ebbe az egyöntetű képbe, megkérdezve Takit, hogy mi az a nyivész, amiből az erdőben ezer van. Merthogy a Tangóban elhangzik, hogy "Az élet egy nagy erdő, ezernyi vész". Taki arca ponttá zsugorodott, a többiek is összementek, mint borotvahab a sparhelton.

   Valószínűleg ez volt az a pont, ahonnan bekövetkezett az ereszkedés, pedig nemigen volt honnan. Legyünk valamenyire objektívek: ha valaki ezt a koncertet magnón hallgatja végig, biztosan megállapítja, hogy először csak tehetségtelen amatőrök próbálkoznak ezzel-azzal, később aztán a folyamat szép lassan részeg hangszerrombolássá fajul. Hm, ez nem is rossz ötlet, belekezdünk a direkt koncertek végére, széttörésre szánt olcsó, műanyag vagy puhafa hangszerek gyártásába, amik itt-ott be is lennének fűrészelve, hogy könnyebben törjenek, illetve ott, ahol kell. Écát nem lenyúlni, hé!

   Összefoglalva: köszönjük mindenkinek, nagggyon fasza vót, ennél méltóbban nem is lehetett volna megünepelni a szülinapunkat, mint a Mátyásos időket szinte maradéktalanul visszaidéző, boldog részegségbe süllyedt macskazenével. Csak ott nem fogyott ki a sör.

« vissza