A koncertek:

2024. július 20., Kertem
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2002. augusztus 24-i ráckertes koncertről

   Nem volt koncert. Itt és most kérnénk mindenkitől bocsánatot, aki miattunk jött el a Ráckertbe.

   A nyú dílnek lényegi része volt, hogy szűrünk: vagy pénzért megyünk el koncertezni (egyáltalán nem ebből kívánunk megélni, de azért vegyenek bennünket komolyan), vagy presztízsokokból (pl. a Zeneakadémia nagytermébe). Vagy mindkettő egyszerre, ez a legjobb. Ez a sima presztízskoncertek közé tartozott volna, ennek a kedvéért Taki egy óbudai esküvőről lécelt le, pedig ő volt a násznagy. Két ember pedig Szegedről jött fel.
   Az előző napi koncert miatt átlagban hajnal fél ötkor feküdtünk le, szóval nem voltunk az életkedvünk csúcsán, de majd koncerten beindulunk és iszonyú hülyék leszünk, utánunk meg jönnek az ef Zámbóék, azok meg zenélni tudnak, osztán jó lesz mindenkinek. Ez volt a terv.

   A szervezés diadalaként megígérték nekünk, hogy mindent alánk tesznek, nyolctól koncert. Kora délutánra ez úgy módosult, hogy nyolctól beállás, fél kilenckor kezdés, másfél óránk van. Meg is jelentünk nyolcra, a színpadon éppen valami keserves irodalmi est ment, szerelés sehol. A technikusok vonogatták a vállukat, ők semmiről nem tudnak, nagyon szívesen kitesznek bennünket vonalba, csak szerezzünk dobot. Öhm.
   Háromnegyed kilenckor vége lett az irodalmi estnek, a techikusok némi pauza után kedték átszerelni a színpadot valami ülős zenekarnak. Mi meg ott toporogtunk, mint a postagalamb, amelyikre nem bíztak levelet, hogy mileszmá. Némi tökölés, telefonálgatás után előkerült a szervező, ő másodmagával illedelmesen bocsánatot kért, de nem tudta megmondani, mikor lesz itt hangosítás meg dob. Szavaztunk, hogy mi legyen, ui. egymás után kétszer ilyen, hogy "bocsi, majd esetleg három óra múlva, addig kezdjetek magatokkal valamit", az nem esik jól az embernek (vö. komolyan vevés). Végül megegyeztünk a szervezővel, hogy jól van, megpróbáljuk életben tartani magunkat és visszajövünk éjfélre.

   Éjfél előtt tíz perccel ott voltunk a Ráckertben. A színpadon már messziről hallhatóan az ef Zámbó HDB állt be, közelebb érve sem nagyon tűntek úgy, mint akik csak nekünk melegítik a helyet. A technikust ravaszul megkérdeztük, hogy ki jön most. "Hát az ef Zámbó."

   Ekkor egymásra néztünk, "elmentek ti a picsába"- gondoltuk, majd elmentünk a picsába.


Borovitz Tamás írta:
   Hello Konkurensek,

   Olvastam a ráckerti majdnemkoncertbeszámolót. Szóval titeket is beszopattak.
   Minket 3 hete meghívtak, én is ehhez igazítottam a nyaralásomat, küldtem kb. 100 embernek mailt (akik persze 2 óránként hívtak, hogy mikor kezdünk, stb.), majd a koncert előtt 1.5 nappal felhívott a srác, hogy igazából nem ő a főnök, ő csak egy haverja (beosztottja), és hogy csak a "stabil Ráckertes" zenekarok "egy része" fog játszani szombaton...
   Kuul.
   Abszolút egyetértek a "szűrés"-ben, és télleg nem a pénz miatt, hanem az ilyen seggfejeknek "köszönhetően".
   Őszinte részvéttel:
Tamás
(Malacka es a TAhO) (malackaesataho.ini.hu)

Fisher írta:
   Ja, valószínűleg Taki is ezzel a mellék-helyettes-haver-segédtakarítóval tárgyalt, sajnos ezekről a küllem alapján ritkán lehet megmondani, hogy tényleg ők-e a főnökök, avagy sem.
   De majd összeülünk és kidolgozzuk a "Csóró Amatőr Zenekarok Kiskátéját", ebben mintaszerződéseket fogalmazunk meg, tanácsokat adunk, illetve pénzt kérünk.

Borovitz Tamás írta:
   Sőt: SZAKSZERVEZETET! ÉRDEKVÉDELMI LIGÁT! KAMARÁT!
Megfogalmazunk ilyeneket, hogy: LE A...! meg, hogy: ÉLJEN A....! Meg az amatőr zenekarok 15 pontját! Meg ilyeneket!


   Egyelőre itt tartunk.

« vissza