A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2002. március 9-i Maja-féle koncertről

   A szervezés csimborasszója. Tulajdonképpen nem is maga a koncert volt érdekes, hanem a közvetlen, illetve nem is olyan közvetlen előzményei. Maja felhívott bennünket, hogy menjünk el a helyszínre, a főnökkel beszéljünk meg mindent jól, aztán hozzunk mindent, ami kell, osztán zenéljünk jól. Úgyhogy Fisher el is ment megbeszélni mindent.
   A tulaj -aki nem az volt, akivel beszélnie kellett volna, hanem egy másik- biztosította, hogy persze, ők ketten vannak tulajdonosok, de ő is tud mindent. Hát jó. Van-e minden, ami egy zenekarnak kell? Van, felelte szemrebbenés nélkül. Gitáralap, basszusalap...? (Ez tesztkérdés volt, az "alap" kifejezés a hozzá nem értőket megzavarja, ez látszik a szemük rebbenésén.) Van, felelte szemrebbenés nélkül. Két gitáralap is...? Van. Énekcucc, mikrofonok, állványok...? Van. Minden ott van bent a színpad mögött. Hát jó. Eddig igen szép, gondolta, Fisher, aki nem akart annyira bizalmatlannak tűnni ezen a procc helyen, hogy szaván fogja a főnököt és benéz a színpad mögé, végtére is gentlemanok vagyunk, vagy miafasz. Úgyhogy oszolj.

   A The Clan frankó hely volt, mindenütt gyertyák, a pultban csak jó és igen jó bigék álltak. Némi sörök közepette leültünk megbeszélni az együttes további sorsát, már éppen a szokásos módon nem jutottunk semmire, amikor jött Maja, hogy nosza. Ekkor derült ki, hogy a színpad mögött szinte semmi sincs. Eszetlen telefonálgatás, végül a végtelenül készséges személyzet egy tagja Fisher felé nyújtotta a mobilját, hogy "A főnök". Fisher kezdte volna mondani, hogy nem ez volt megbeszélve, ám a főnök közbevágott, hogy ővele semmi nem volt megbeszélve. Hm. Mint kiderült, ő a harmadik tulaj, ő az, aki ért a hangosításhoz. Akivel Fisher beszélt, az is tulaj, ő ugyan a zenekarokhoz abszolúte semmi nem ért, viszont véghetetlenül jó vendéglátós. Aha. Ez is egy tanulság.

   Elkezdődött a mentőakció. Látszott, hogy itt mind a vendégek, mind a főnökség, mind az alkalmazottak szívükön viselik a koncert sorsát, mert mindenki aktivizálta magát. Taxival hoztak két gitáralapot, mikrofont, állványt is kerítettek a pult alól, később beesett a harmadik főnök, hogy mindjárt összeállít mindent, neki is ugrott a keverőpultnak. Előkerült az egyik pultoscsaj is, kezében egy drótnélküli mikrofonnal, hogy ezt nekünk küldték. Már majdnem kezdtünk, amikor jött valaki vadonatúj kilencvoltos elemmel, hogy ez ugye nekünk kell, bele a drótnélküli mikrofonba. Hínnyemán, de beindult. Hát igen, amikor a társadalom krémjének ad elő az ember, akkor azért más a hozzáállás, nem csak vállvonogatás van, hogy hát eztet megszíttátok, asztcsáltok, amit akartok.

   Zene, zene zene. Az alapállás az volt, hogy mi egy nagyon míves dzsesszzenekar vagyunk, csak a Maja megkért bennünket, hogy ezt most hagyjuk, hanem igen régi, bunkón punkos önmagunkat vegyük elő a régmúltból. Tehát mi most nem fogunk virtuózkodni, hanem felelevenítjük rég elfeledett tuskó nótáinkat, ha hibázunk, azért van, mert már nem nagyon emlékszünk rájuk.
   A bevezető nem nagyon hatott meg senkit. Később sem igen tűnt úgy, hogy értékelnék a poénjainkat, sem a verbálisakat, sem a zeneieket. Úgyhogy szépen elbazseválgattunk, mindenki mosolygós arccal tűrte, néha mintha megmozdultak volna, de úgy tűnt, hogy itt jólnevelt emberek vannak, akik ugyan néha mosolyognak, de azért alapvetően cikinek tartják a produkciót. Mintha egy hentesbálon csirkét darálnánk, tunképpen ez van a gyárban is, de itt és így azért kínos.

   Egyszóval ez a koncert sem volt alkalmas arra, hogy megváltoztassa a véleményünket a koncertezés vs. próbálás ügyében. Inkább most elvonulunk egy kicsit alkotói szabadságra aztán majd meglátjuk, mi lesz, ha elmúlik az együttesszintű depresszió.

« vissza