A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

...az 1999. évi magyar webversenyről

   Neveztünk, persze. Ki a fene ne akarna elmenni a Szilikonvölgybe, vagy legalábbis büszkén kiírni a weboldalára, hogy "Ide kerülne "az 1999. évi magyar webverseny döntőse" logo, ha nem volna olyan randa, hogy semmiképpen nem tennénk fel"? Nagy nehezen megjelent a döntősök listája a www.verseny.hu-n. (Direkt így, nálunk elvi kérdés, hogy innen kifelé mutató link nincs). A mienk nem volt rajta. Öööö... na jó, biztosan volt ennél szebb is, jobb is. Aztán beletekintettünk a döntősök weboldalaiba.

   Alapvetően a lentebb következő mérgelődéshez ismerni kell a versenykiírást, ez egyben sok mindent meg is magyaráz. Ismét csak: www.verseny.hu. Amit érdemes megnézni, az a "kategóriák", a "zsüri", illetve az "elbírálási szempontok" rész, különösen a legutóbbi felette míves, idéznénk egy részt: " Célunk a céges háttér összevetése a webes megjelenéssel; a fókuszáltság vizsgálata (pl. csak Interneten létezik a cég); az oldallal kapcsolatos piackutatási eredmények, valamint kompetitív intelligencia értékelése a döntőbe jutott versenyzők által biztosított további adatok, interjúk alapján ." Leginkább a kompetitív intelligencia tetszett, abból hever itten szekérderéknyi. A fókuszáltság sem jelent különösebb problémát, amilyen gyakran koncertezünk.

   Namost meg sem kísérlünk úgy tenni, mintha nem a csalódottság szólna belőlünk. Ismét meg kellett állapítanunk, hogy a nagyjából önálló tartalom magában lóalkatrészt sem ér. Azaz már most szólunk, hogy egy teljesen szubjektív, sértődött hőzöngés következik, némi fikázással elegyítve. Aki érzékeny az ilyesmire, menjen el Attila weboldalára (free.netlap.hu/cameron-diaz) aztán nézegesse Cameron Diazt hányásig.

   Az "Élet" kategória (nonprofit szervezetek, magánszemélyek, egyházak, stb.) döntőjébe jutott tíz weboldal közül a Bille Internet Kft egyébként nagyon nívós oldala (www.bille.hu) mintha nemigen passzolna oda. Tunképpen önreklám, milyen szép oldalakat tudnak ők tervezni ennek-annak, milyen pályázatokat nyertek, stb. Namost ha ők tényleg egy nonprofit szervezet, úgy igen könnyű pályázatokat nyerni. Majd hülye lenne bárki olyannal terveztetni, aki pénzt is kér érte, Billéék meg ezek szerint ingyér nyomják. És valóban, úriember módjára pénzről egyáltalán nem esik szó az egész lapon. Ha pedig ez a merőben életszerűtlen dolog nem igaz, azonnal tessék takarodni át a "Munka" kategóriába! A következő kedvenc Kovács János (www.extra.hu/kjano) festőművész, grafikus. A weboldal olyan, mint egy világhírű manöken: nagggyon tuttin néz ki, egyébként meg semmi. Nézzétek meg, azonnal látszik, mire gondolunk. Ami pedig határeset, Attila Cameron Diaz-oldala (cím fentebb). Egész jól néz ki, ami pedig értékelendő, hogy irgalmatlan meló lehetett mindezt összegereblyézni, attól függetlenül, hogy egy nyomorult önálló gondolat nincs az egészben. Fiúk, ennyire komoly érdem, hogy az interneten levő ötven Cameron Diaz site-ból valaki csinál egy ötvenegyediket? Az pedig, hogy a Symmetron Pictures két, általa alighanem pénzért gyártott weboldallal került a döntőbe, az valahol jogos (pl. a tatabányai tűzoltóság tényleg nonprofit szervezet), csak kicsit gusztustalan. Még ha maga a tűzoltóság nevezett volna, végül is az ő weboldalukról volna szó, vagy mifene. A többi elfér.

   Persze tudni kell, hogy az előzsüri találta ezeket legjobbnak, a felsorolt zsüritagok már csak a döntősöket nézik meg. Az előzsüri összetétele a lap alján szerényen: a támogató- és szervező cégek munkatársai. Aha.... A jelek szerint az előzsüri nem szeret olvasni, esetleg nem is tud. Úgy lehettek a dologgal, mint mi ifjúkorunkban a francia Pif-fel: csak a képeket nézték, a többit kitalálták hozzá, ha meg valahol sok betű torlódott, az szar, érdektelen, fujjj. Pedig mi igazán megérdemelten kerültünk volna a döntőbe, na jó, a Szilikonvölgybe menjen a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a fene akar Bill Géccel személyesen parolázni.. Persze nem kockáztatták meg, a közönségszavazatokkal biztosan elsöpörtünk volna mindenkit.

   Na, ite, missa est, kifújtuk a mérgünket. Majd jövőre még jobban befókuszálunk, meg mellékesen csinálunk egy Bestiák vagy Fresh site-ot (szóba jöhet még a Boyzone vagy ilyesmi is, sajnos a Spice Girls már lefutott), lehetőleg meztelen fotókkal, valahol az egyik sarokba el lesz dugva a Timur Lenk, ha nem veszik észre, tuti nyerő.

« vissza