A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2020. 10. 15.
   Oké, végleges, idén már nem lesz koncertünk. Jövőre van február végére belőve egy, de hát mind tudjuk, ember tervez, Isten ...bassza meg, már megint nem sikerült.

2020. 10. 10.
   Ugyan még két idei koncert lehetőségét fenntartjuk (nov. 21. Szeged, dec. 12. Békéscsaba), de valószínűleg ezek is elmaradnak, van ezeknek a városoknak elég baja a Timur Lenk nélkül is.
   Legközelebbi koncertidőpont-ötlet jövő február vége a Lámpásban, aztán meglátjuk, meg lesz-e tartva egyáltalán 2021, vagy inkább ugrunk még egy évet a művészettel.

2020. 09. 18.
   Sajnálattal vegyes szomorúsággal tudatjuk kedve gyászolóközönségünkkel, hogy úgy néz ki, a szeptember 26-ra tervezett Hunnia Bisztrós (Zseton Pityu and The Cash, EASZU) - Tejfakasztó bulink részünkről elmarad.
    Egyrészt a második hullámos vírusgeci miatt este 11-kor be kell mindennek csuknia, matinét meg nem vállalunk. Másrészt nem szeretnénk, ha a liberális véleményterroristák vírustagadókként állítanának be bennünket, látjátok, már a Soros-táboron belül is megjelent a szakadás, mindmeghalunk.

2020. 08. 24.
   A Rendszer kibaszott velünk.

   Az volt a tervünk, hogy ha már úgy kezdődött az idei nyári fesztiválszezon, hogy rögtön áprilisan már vége is lett, miért is ne használjuk ki a helyzetet és legalább szimbolikusan legyen végre egy igazi NAGY-SZÍN-PAD. Vagyis az eredetileg tervezett főműsoridőben begurulunk egy öttonnás nyitott platós teherautóval a Szigetre, beállunk a Nagyszínpad helyére, beröffentjük az aggregátort és megtartjuk A Jól Megérdemelt Nagyszínpados Koncertünket. És az egészről werkfilmet is készítünk, hátha később lóvé is lehet belőle vagy azért, mert leadják valahol, vagy pont azért, hogy le ne adják valahol.

   De hát ugye az nem úgy van az, még egy gyalogkoncert csak-csak, de a teherautós mutatványhoz területfoglalási/behajtási engedély kell. Kértünk is, ki is derült, hogy a területre a Sziget Kft-nek van élő területfoglalási engedélye, egy területet egyidőben egyszerre pedig csak egyvalaki foglalhat. Hm, mi sem egyszerűbb, gondoltuk, a Szigetesek írnak nekünk egy papírt, hogy oké, legalább ti zenéljetek, köcsögök, aztán kész.

   Sajnos nem lett ilyen egyszerű. A Sziget Kft-nél meglepődtek, hogy basszameg, tényleg, van érvényes területfoglalási engedélyük sok pénzért, el is feledkeztek róla. Ezért ők megpróbálták felmondani a (nyilván kurva drága) területfoglalást az önkormányzatnál azzal, hogy de hát nem is használják a területet, de azok nem nagyon akarnak engedni, kellett nektek, tessék itt van, akkor fizessétek is ki.
    Így a Szigetesek nem adnak nekünk papírt, mert ha adnának, akkor az önkormányzat már mutogathatna is, hogy na ugye, hogy mégis használják a területet. Már csak abban reménykedünk, hogy a vírus második hulláma kitart jövő augusztusig, akkor megint nekifutunk.

   De hogy ne maradjon senki fesztiválatlanul-nagyszínpadatlanul, a Timur Lenk fellép a III. Gólem Fesztiválon!

2020. 07. 08.
   Hölgyeink és Uraink, hosszú idő után egy gigamega TIMURIÁNUS ISTENTISZTELET punk-mollban!!!
Valamint: NULLA FORINT PLUSZ ÁFA

2020.07.10. PÉNTEK - HUNNIA BISZTRÓ (Bp. V. ker. Bank utca 5.)

Egyben Dr. Genya diplomaosztója és születésnapja!

Belépő 1000 Ft

https://facebook.com/events/s/timur-lenk-nulla-forint-plusz-/345769766388386/?ti=icl

2020. 06. 10.
   Hohó, ásatáskor micsoda kincsek előkerülnek! Valamelyik Szigetre (amelyikre már nem engedtek be bennünket) úgy készültünk, hogy meglovagoljuk a tőzsdemániát és mi magunk is befektetési célponttá tesszük magunkat. És ez lett volna a reklámszöveg. Tuti volt valami plusz kontextus is (tán a baszkok?), de sajnos pont ott tört el az ékírásos kőtábla, a történetnek ez a része sajnos örökere elveszett.

===================

   A Timur Lenk Public Relations csoportja elhatározta, hogy megalapítja leányvállalatát, TL Equitiest, melynek tagjai között tudhatjuk a Babilóniai Királyság Tiszteletbel Konzulját, egyben konzuli sofőrjét és az Ugandai Sámánság ugyanilyen beosztású tisztviselőjét.
   A TL Equities kockázati boldogságtőke-befektetéssel foglalkozik, célja kis mennyiségű boldogság befektetésével (azaz csekély boldogtalanság árán) hosszútávú, és egyre növekvő boldogsághoz juttatni ügyfeleit a Timur Lenk konzumálása által. Lássuk a grafikont:

   Sikerünk titka a hagyományostól eltérően összeállított boldogság-portfólió, melyben a hagyományos örömszerzési módszerek, például a szopás és a baszás eléréséhez a következő számban ajánlunk újszerű megközelítési módot:

... zene

- Megkérjük .....-t. meséljen a három héttel ezelőtti életéről:
- Sajnos teljesen boldogtalan voltam.
- És most elmondaná,asszonyom, hogy mi történt, mióta Timr Lenket konzumál?
- Azóta legalább húsz, de inkább harminc százalékkal boldogabb vagyok.

=======================

2020. 02. 13.

   Rajongóink!
   Nyakunkon a Dr. Valentin Emlékkoncert!!!

TIMUR LENK - ZSETON PITYU AND THE CASH

Február 15. HUNNIA Bisztró (Bp. V.ker. Bank u. 5.)

17:00 Kapunyitás (ez nem előzenekar, hanem már be lehet menni inni)
21:00 Timur Lenk
23:00 Zseton Pityu and the Cash

   Ez év február 14-én lenne 135 éves a méltán elfeledett neves író, műfordító Dr. Valentin Bálint. A képzett jogász fiatalember rövid ügyvédi pályája után hamarosan felfedezte magában az írói vénát, amit a kiadók sajnos nem.
   Egy barátjának megtetszett Bálint, a bohó fiatelmer "Mátraalján sok a nyögés" c. novellája, s Bálintot az egyik legjelentősebb kiadóhoz juttatta be. Bálint munkához látott! Írt, írt, s csak írt. Ismerettsége nőttön nőtt a csúcspontig, amikor is megírta az Első Budapesti Telefonkönyvet, amely utánnyomásaival még 1996-ban is a bestseller listát vezette Magyarországon. A könyv 1944-ben német műfordításban is megjelent. Nem sokkal ezután követte az orosz fordítás.
   A rendszerváltást az író már nem élte meg, ezért sajnos a "Magyar Pannon GSM Telefonelőfizetők" megírása fiára, ifj. Dr. Valentin Bélára hárult.
   Fia jelenleg az Összes Magyar Facebook Felhasználó névjegyzékének papírra vetésén, rendszerezésén dolgozik, félretéve a "Négy Csillag - Az Összes Magyar Bankkártya PIN kód" c. esszéjét.

   Dr. Valentin Bálint szobra a sajódübörögi köztemetőben áll, emlékezzünk róla kedvenc mondásával: "Szentendre olyan messze van, hogy ott ér véget a HÉV!"

A Valentin család, Bálint felmenői:
- Valentin "Taki" Zoltán, gróf Takátsch Világosnál ő is letette a fegyvert, a történészek szerint egy évvel korábban majd egy évig bujkált,
- Valentin "Sógor" Endre, vitéz Jungher, öntödés, a gyáraiban öntötték ki a Lánchídat láncokból, meg elkobzott javakból,
- Valentin "Dirty" Lőrinc, nemzetes uradalmi Patakhy vitéz, Putnok várának ura s védelmezője
- Valentin "Fisher" Tamás, avagy őszentsége II. Niederbeimerhoffer Halász-Öcsödi uradalmi naebbemárbelezavarodtam...
- Valentin "Totya" Gyula, Tóth Felsősligovicai uradalmi lépegető, nagybirtokos, az első Éjszaka s a következő Másnap őrzője,
- Valentin "Bárki" Balázs, Alsó- Középső- valamint Bárkány Ipartelepek vasútállomások vámszedője, a Periódusos Rendszer örökös tagja
- Dr. Bálint "Rohadék" György, válóperes ügyész

(Ez itt a Zseton Pityuék zenekar ismertetésének helye!)

A KONCERT ALATT A HÁTTÉRVETÍTÉS JOGÁT FENNTARTJUK!

Belépő: 1000 Ft

Lájkolni, goingolni itten:
https://facebook.com/events/s/timur-lenk-zseton-pityu-and-th/3466075360099265/?ti=icl

2020. 01. 13.
   A Timur Lenk M.G. Zenekar És Szórakoztató- Valamint Tanulságmagyarázó Központ Művek bemutatja legújabb videoklipjét:

   Nincs pénz, nincs nő (Kein Geld, Kein Weib; No Money, No Woman).

   A szám eredeti címe Ta-szár volt, de most, ebben a pillanatban untuk meg, mert mindig külön kellett magyarázgatni, hogy Ramstein Légibázis -> Taszár légibázis, érted...! Meg a régi címnek valójában semmi köze nem volt a szám mondanivalójához. A Nincs pénz, nincs nő (stílusosabban Kein Geld, Kein Weib, MÉG RÍMEL IS) viszont minden szempontból megfelelő. Kezdve azzal, hogy mindenki azonnal egy metál számra asszociál.

« vissza