A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole Elmarad.
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2005. 11. 25.
   Bocsánatot kérünk, amiért nem ismertük fel, hogy az idézett darab a HétköznaPI CSAlódások pécsi punklegenda zenekar Ostoba című számának kissé erőltetett átirata.

2005. 11. 16.
    Azért jó közösségi próbahelyre menni próbálni, mert -az obligát besörözésen kívül- megismerkedhetünk mások zenéivel, illetve ottfelejtett papírok révén mások szövegeivel is. Kerekbetűs lányírással igazi gyöngyszem, amely nagyon őszintén, nagyon kőkeményen mondja meg a nagyon őszintét és a nagyon kőkeményet. Az együttes -nekünk legalábbis- ismeretlen.

Ostoba

Négy diszkós a téren
LSD-t nyal éppen
Ránézésre látszik
Rohadt tetves strici.

Színesbőrű jószág
Tompaagyú állat
Szarul fogsz kinézni
Ha lezúzzuk a szádat

Refr.: Ostoba, ostoba...

Dicsekszik az egyik
én például eddig
10 spanglit elszívtam
kettesével sorban

A DJ-t meg szépen,
rendesen lehánytam
de úgy be voltam rúgva
hogy magam alá szartam.

Refr.: Ostoba, ostoba...

Nem vagytok ti emberek,
Rohadt, tetves stricik,
Az az igazság
Hogy nem vagytok ti senkik

Azt nem értem akkor
mit kerestek még itt
Menjetek a csatornába
Dolgozni egy kicsit

Refr.: Ostoba, ostoba... (gitárszóló)

Kretén diszkópatkány
Mi lesz veled
ha körbevesznek
a rockerek

Nem menekülsz
a sarkon túl
ha fejbecsapnak
hátulrúl

Refr.: Ostoba, ostoba... stb.

   Ilyenkor kicsit szégyelljük magunkat. Ez az ősösztönös punker/rockerharag belőlünk már kiveszett. Haj, ifjúságunk csillámdíszes hímpora immáron tutira oda.

2005. 11. 10.
   Köszönjük a segítséget, JoE! Most már teljesen krosszbrózer az izé, azaz villog, ahol kell és nem villog, ahol nem. Meg eltűnik meg feltűnik. Most már csak magunkkal kellene kezdeni valami értelmeset.

   Bár kezdünk, a Timur Lenk Manufaktúra Inc. készíti a hivatalos Vinterhicc CD-ket, amelyek egyesével, kézi erővel készülnek kiskorú indiai gyermekek kizsákmányolásával, ezért mindegyik egyedi, azaz mindegyik másképp van elbaszva. Kicsit kilóg, kicsit félre, kicsit rövid, ilyesmi, de attól még kiválóan hallgatható. Mármint technikailag.

2005. 11. 04.
   Akinek van szeme, az lássa, mi a hír.

   Akinek meg nincs, annak elmondjuk, hogy olyanok vagyunk, mint a Borsodi sör, azaz szebbek lettünk. A tartalom, az sajnos mindkét esetben változatlan.

   Firefox alatt a menü kicsit villog, ez van. Meg a fejléceltüntetés sem az igazi, valamiért beköhög a javascript-fordítója, míg az IE gond nélkül veszi az akadályt. Szóljatok a fejlesztőknek.
(Ha a doctype-ból kiveszi az ember a loose.dtd-t, akkor jó lesz a fejléces varázslat, cserébe a CSS nem megy. A fene érti ezt.)

   Türelem, pina is lesz.

2005. 08. 25.
    Na látjátok. Türelem koncertvéleményt terem

2005. 08. 15.
    Jó volt ez a sziget, meg minden. Véleményünk is van róla, meg minden. Meg is írjuk, meg minden. Persze ezt mondtuk a fészkes koncertről is. Hm.

2005. 08. 10.
    Jól van, jól van, nekünk is jár szabadság. Nektek meg legalább a pina, mondhatnátok, ez is igaz. Bocsánatot kérünk. Tessék. Remélhetőleg jövő hétre visszaáll a rend. A fészkes vélemény pedig ott van a sublótban, csak beszorult az ajtaja és nem tudjuk kivenni.

2005. 07. 22.
    Elnézést kérünk a malőrért, de csak most jutott időnk arra, hogy a szerverköltöztetés miatti újszoftver miatti karaktertábla-konverzió miatti részleges olvashatatlanság miatti panaszok miatti szégyenkezésünk miatti saját fejünkre hamuszórás miatti nemtöbbazegybensampon használata miatti korpásodásunk miatti problémáink miatti még rajta vagytok a szeren ugye miatti gondterhes arckifejezésünk miatti még tudnánk folytatni miatti de nem baszunk ki veletek miatti korai homlokráncaink végre kisimultak.
    Simuljon ki a ti homlokotok is.

   Jövő héten kiseltáv, ezért már most pénteken megkapjátok a hetipinát előre.

2005. 07. 18.
    Megvolt az edzőtábor, aztán megvolt a nem volt időnk, aztán most megvan a netudjukholállafejünk, aztán a szervert elköltöztették Amerikába, ezért most nem tud magyarul, csak félig.
    Igen, még tartozunk egy fészkes véleménnyel is, de most azon gondolkozunk, átnevezzünk-e kb. hatszáz fájlt, vagy mentsük másként, egyelőre itt tartunk beszorulva.

2005. 07. 04.
    Most hétvégén elmegyünk edzőtáborozni. Ott megbeszélünk mindent, hogyan legyen ez a weblap, hogyan legyen a Sziget, hogyan legyen a cédé, hogyan legyenek az új számok stb. Vagy mindez nem lesz, csak enerváltan iszunk, mint a gödény, ez tavaly is bejött.

2005. 06. 10.
    Totya mondta, hogy balhé szerinte kicsit régiesen néz ki ez a weblap, nem kéne-e csinálni vele valamit. Dehogynem, mondtuk, majd azonnal meg is bíztuk, hogy csináljon vagy csináltasson vele valamit.
    Ennek eredményét néztük meg mút hét pénteken. Nekünk tetszett a kinézet.
    Aztán jött a beltartalom, amin viszont kemény viták voltak, Fisher -lévén akut flashofóbiája- majdnem sírva fakadt, amikor meglátta a scrollozó menüsort (az n darab menüpontból max. három látszik egyszerre), meg a linkekre előjövő kis animációkat és a lassan beúszó szövegeket. Később arra hivatkozott, hogy ő már öreg, nincs ideje az ilyen buziságokat kivárni, ha ő kattint, akkor jöjjön be az oldal, ne kelljen előtte mindig végignéznie a bizonyítékot, hogy milyen ügyes a grafikus-programozó-animátor, elhiszi azt ő enélkül is.
    A másik oldalon persze a hozsannázó ifjak voltak, akik szerint Fisher egy pöcs, akinek még a motorbicikli is veszedelmesnek tűnik, mert nem érti, hogyan megy, ha semmi nincs előtte, ami húzza.
    Szóval még elleszünk egy darabig.

2005. 06. 09.
    Dörti írt végre egy alternatív számot, amit -lévén alternatív együttes, vagy mi- boldogan fogadtunk, legyen már egy ilyenünk is, mert így a bölcsészek soha nem cuppannak ránk. Volt vele egy kis vita, mert a szöveg egyes részei a felszínen túl nyilvánvaló mondanivalót tartalmaztak (bár a mélybe elrejtett utalást csak az a pár ember értheti, akik Dörtivel rendszeresen együtt isznak), de aztán meghagytuk, valami reménysugár maradjon már a nem bölcsészeknek is.

2005. 05. 27.
   Az időközi stúdiózás és hosszas gyötrődés (mármint hogy megőrizzük-e a felvételt a szekrénynek, vagy ne) után úgy döntöttünk, hogy feltesszük ide is a Bűzt meg a Tannenbaumot. Azért tartott ennyi ideig, mert a Fisher úgy elrejtette a cédét maga elől, hogy jó darabig meg sem találta. Illetve még most sem találja, de még amikor megvolt, csinált róla virtuális másolatot. Ugyan nem arról, hanem egy eggyel korábbiról, de ez alig hallható, konkrétan semennyire, de mi TUDJUK, hogy ott van az a kis prücök, ami miatt nem az igazi, ami miatt kértünk másik cédét, és amit a Fisher elvesztett, a köcsög.

2005. 05. 17.
    Az a terv lesz a Bűzzel meg a Tannenbaummal, hogy jól kitesszük ide őket, csak most mennünk kell haza, mert elbasztuk az időt.

   Dörti meg csinált egy nekünk tetsző számot, aminek a szövegén szerintünk még lehetne vasalni egy kicsit, de erre ő könnyes kutyaszemekkel nézett, hogy hát jó, ha halomra akarjuk gyilkolni az édesgyermekét, hát tessék. Mondtuk, hogy azt azért nem, de megerőszakolni igenis meg fogjuk.

2005. 04. 07.
    Szóval megvan nekünk a Bűz meg a Tannenbaum, csak nem tudjuk, mit kezdjünk velük. Mert nagyratörő terveink vannak, megkeressük velük a Pierót (Pierrot-t) meg a Lezlimándokit (Nem a török emigráns Lezlimán dokit a Vészhelyzet 2007-es epizódjából, hanem a dzsingiszkános csávót), ők állítólag elég pozitívan állnak az elmebetegekhez. Hogy miért pont ők, ne kérdezzétek, biztosan józanul találtuk ki. És addig, amíg el nem dől, hogy mi a fasz lesz ezzel a két számmal, addig nem tudjuk, mi a fasz lesz ezzel a két számmal. Egyelőre talon.
   Vagy az is egy lehetőség, hogy elmegyünk valamelyik egyházhoz (pl. a szcientológusokhoz) és felajánljuk magunkat, csak tömjenek pénzzel. Vagy nem is, alapítunk egyet, mondjuk Az Egyetemes Ekvipotenciál (vagy Ekvipotencia, még ezt sem döntöttük el) Egyházát. Ezt jól lehet reklámozni, EEE!, és magunkat pénzeljük. Persze most is ezt csináljuk, csak egyház nélkül, úgyhogy lehet, hogy mégse.

2005. 03. 16.
    Megint elmentünk a rádióba, csak most már fizettünk azért, amit előbb-utóbb ti is meg fogtok hallgatni, csak még nekünk sincs a kezünkben.

2005. 03. 07.
    Igen, igen, már két koncertvélemény, az hiányzik, igen. Nekünk meg az idő, az hiányzik. A süssfelnapos doktorflesses koncert meg egyelőre függőben.

2005. 02. 09.
    Szerveződik egy koncert a Süssfelnapba a méltán nagyhírű Dr. Flash -sel. Majd írunk részleteket is. Illetve egyelőre kizárólag részletek vannak, a nagy egész még nem állt össze.

2005. 02. 07.
    És van egy újabb borító, Reynolds A. M. tollából. A robogó tűzoltóautó és "Gizike ebből 2 pld. kérek!". Köszönjük!

2005. 02. 02.
   Végre-valahára itt a ...ööö... normális ...ööö... cédé. Az a címe, hogy Vinterhicc. (Nem Summer Hits, hanem... érted...!). Nézzetek be a Letölthető Zenék (alias Diszkográfia) rovatba.

2005. 01. 31.
    Megvan a számsorrend, megvan pár borító. Még várunk kettőre, aztán ha kitaláljuk, hogy a picsába is lehet ISO-imidzset csinálni, akkor megkapja mindenki a zenét empéháromba meg a másikba, amit most nem tudunk csinálni. Ez utóbbit (amit még nem tudunk csinálni) ha az ember rásüti egy lemezre, akkor lesz egy fasza audio CD-je, amit bármelyik CD-lejátszó lejátszik, ellentétben az mp3-lejátszókkal, amik viszont nem játszanak le audio CD-t, illetve akinek DVD-lejátszója van, az boldog lehet, mert azok lejátszanak audio CD-t meg mp3-at is, azokba bele lehet tenni mindkettőt vagy egyiket sem. Minden világos, ugyebár.

2005. 01. 24.
    Benne leszünk a tévében. Január 26-án 18 órától az m2 Kultúr-Ház c. műsorában a... Timur Lenk !

   Két teljesen katasztrofális próba után úgy döntöttünk, hogy a koncertképesség érdekében a "megőrizve megszüntetés" elvét követjük, magyarul marad a régi felállás, aztán ha Sógor jön, hogy micsoda faszántos zongorát talált ki ide-oda amoda, akkor ezt-azt amazt a számot zongorával játsszuk.

   Már csak a számsorrend meg a borító. Aztán lehet letőtteni az elkészült, saját kiadású új demót. (Ez a konkrét behatárolást Taki javasolta, nehogy aztán össze lehessen téveszteni a majdan elkészülő "lemez" elnevezésű termékkel, amit drága stúdióban veszünk fel, drága hangmérnökcsapat kever és igazi kiadó ad ki. Esetleg drága zenészek játsszák fel az egészet, míg mi a sarokban sörözünk és sűrű böffentések közepette fikázunk).

De borítóügyben ide is kitesszük a

PÁLYÁZAT -ot

   a Timur Lenk M. G. együttes most már lassan (még kb. egy hét és tényleg) elkészülő, 18 számot tartalmazó CD-je borítójának (külső, belső, opcionálisan hátsó és a korong) megtervezésére.
    A tervezett cím: Vinterhicc (vö. Summer Hits). A mi elképzelésünk az, hogy a borító az effélék (Party Music vol. 22, Dance Legends vol. 6. stb) valamilyen paródiája (átértelmezése) legyen, de természetesen bármiféle, ettől eltérő ötletet szívesen fogadunk.
    Az egyetlen formai követelmény, hogy a kész mű böngészőből egy az egyben kinyomtatva betehető legyen egy standard méretű CD-tokba (indok eggyel lentebb)
    A CD tartalma (a jelenlegi álláspont szerint, de ez nemigen fog változni) a leendő borítóval egyetemben szabadon letölthető lesz, a pályázók díjazása ennek megfelelő mértékű.
    A nyertes pályázók (az elbírálást az együttes megbízhatóan szubjektív tagjai végzik) művei kikerülnek a zenék mellé és mindenki a neki legjobban tetsző borítót töltheti le magának.

   Határidő: 2005. január 31. Tulajdonképpen utána is elfogadunk pályaműveket, de ha addig nem fut be semmi, igen szomorúak leszünk és a kedves hallgatóság azt az igénytelenséget fogja szívni, amit mi tudunk előállítani.

   Részletek után érdeklődni, kérdéseket feltenni, ilyesmi a timurlenk@timurlenk.hu .

2005. 01. 13.
    Hosszas hallgatgatás ás hallgatgattatás (hoppá, vigyáztam!), vita, szavazólapozás, átlagolás után eldőlt, hogy még faragtatunk a hanganyagon. Kicsit ugyan, de a lelki békénk meglesz. Illetve az nem, de kicsit mégis igen. Ez várhatóan egy hét múlva lesz, aztán kezünkbe adják A Cédét, aztán még nem tudjuk, csak elképzeléseink vannak, igaz, azok határozottak. Illetve határozottan nem értünk egyet ebben sem, de majd erről is gyártunk szavazólapokat és átlagolunk.

   Volt két próbánk, amik előtt úgy gondoltuk, hogy január végén-február elején már tudunk majd koncertezni. Próbák után már nem gondoltuk ezt. Szori.

   A cédéborítóra van ötlet, csak meg kellene csinálni. Csak időnk nincs rá. Van négy új szám(ötlet) is, a "Te, arról kéne danolni, hogy..."-tól a már teljesen készen levő, ám begyakorlatlanig. Ezzel lesz majd a legkevesebb baj, mert úgyis elölről meg kell tanulnuk az összes számot az új felállásban.

« vissza