A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole Elmarad.
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2004. 12. 10.
    1. Úgy néz ki, megvan az új dobos, előbb-utóbb majd ki is tesszük a nacionáléját, de még előbb túl kell esnie a Timur Lenk kőkemény dobosfelvételi tesztjén.

   Ezt kitaláltuk. Az alap az, hogy mi ülünk egy színpadteremben a kakasülőn és mikrofonon keresztül társalgunk a lent ülő szerencsétlennel. Miután sorbaállítottuk a jelentkezőket, az első próba az, hogy "pilickázzá valamit!". Ha erre azt mondja, hogy "há...?", vagy "jó, de mit...?", akkor már kérjük is a következőt.
    A második kör az lesz, hogy megy a villanymetronóm, a jelölt üti a takkra a dobot, mi meg egyre vadabbul tekergetjük a sebbességszabályozó gombot. Ezt neki le kell követni, különben hogyan fog jönni utánunk? Ennek az advancedebb változata a leprogramozott zene, ami véletlenszerűen tartalmaz versszakot, refrént, szólót. A most advanced pedig az, hogy mindezt több számból.
    A harmadik ugyanaz lesz, mint a második, csak előtte meg kell inni három sört meg két felest. Spanglit mi biztosítunk.

   Ezt követően még nyilván neki is el kell majd döntenie, hogy akar-e dilettáns faszokkal együtt muzsikálni, lévén kiváló zenész a csávó.

   2. A fanok szorgos klikkelgetésének köszönhetően a tűzoltós szám hirtelen a 45. helyre ugrott a www.diaksziget.com mp3-listáján (kb 1000 zene közül,
    vazze!) Kösszinger mindenkinek!

   Kis türelmet kérünk, pina is lesz a jövő héten.

2004. 11. 29.
    Taki feltette a Tűzoltó c. számot a diáksziget.com ra. Ettől mindenkinek jó lesz, mert mindenki meghallgathatja, ezzel együtt mi növeljük az ő látogatottságukat, cserébe lehet, hogy a letöltések top fasztuggyamennyiben benne leszünk, ami meg nekünk jó, mert címlapra kerülünk, ezzel pedig ők reklámoznak minket.
    Már két véleménnyel tartozunk. Szerencsére -vagy nem- ez az elmaradás most egy darabig nem fog nőni, mert paradigma-, ideológia-, hangszer- és tagváltozás miatt most nemigen fogunk koncertezni. Ráadásul a Timur Lenk-utánpótlásválogatott három fővel fog gyarapodni, márpedig ennek komoly szabadidőbeli kihatásai is vannak, magyarul jövő januárig nemigen fogunk koncertezni.

   Kezünkben van a mestercédé, most erősen gondolkodóba vagyunk esvefelé. A vélemények a "bűnrossz" és a "miafasztakarsz, egészjójez" között ingadoznak. Megpróbáljuk meghallgattatni több emberrel, mit szólnak hozzá, mert mi már egy majdnemösszeveszésen túlvagyunk, széklábakkal épp nem fenyegettük egymást, de nem sok hiányzott. Viszont külső ember még nemigen hallgatta meg a terméket, véleményt meg még kevésbé nyilvánított róla.

   A tagváltozás pedig konkrétan azt jelenti, hogy Janó, a dobos konkrétan közölte velünk, hogy kilép. Konkrétan. Némi magunkbaborulás után ötleteltünk egyet, van egy jelöltünk, csak az illető még nem tud róla. Ha azt mondja, hogy nem, akkor már a dobosfelvételi meghallgatás követelményrendszerét is kidolgoztuk, ezt természetesen nem áruljuk el, hátha szükség lesz rá.

2004. 11. 09.
    A pécsi koncert valami miatt elmarad, februárban újból megpróbáljuk.
    Igen, vélemény a kafélanzsos koncertről, igen, nyugivammá.

2004. 10. 27.
    Holnap remélhetőleg részünkről készre lesz faragva a készülő cédé anyaga. Hétfőn már volt egy hajnal egyig tartó körünk, most lesz a második. Közben kaptunk mindenféle tanácsot, hol és hogyan kell kiadni, sokszorosítani, terjeszteni. Mindegyik sok énzbe kerül, ezért valószínűleg magánkiadás lesz, viszont az Artisjus közbeiktatásával akkor is jogdíjat kell fizetni magunknak. Vagy valami ilyesmi.
    A Verd ki, babámnál estünk végképp kétségbe, mert ott -ha szigorúak vagyunk- kb. ötfelé kellene jogdíjat fizetni, azt meg nem szeretnénk.

   Szóval elsőnek az Artisjushoz megyünk be, aztán amit ők mondanak, az lesz a nyerő. Ha túl nagy számot mondanak, akkor hagyjuk a picsába az egész kiadás/terjesztést.

2004. 09. 28.
    Szerdán elkészült három szám. Szépen megkeverve, minden. Naggyon pofás. Az Egy tál dödöle, a Woodstocki busz meg a Bösendorfer, ez legutóbbi a metál-előtét nélkül, hogy a Petőfi rádiót hallgató nyanyák is tudjanak rá táncolni. Mondták, hogy vigyünk DAT-kazettát, arra felveszik nekünk és mindenki boldog lesz. Mondtuk, hogy lehet, hogy mindenki, de mi nem, mert úgy járunk, mint az ősrégi TL-felvétellel (Best Of), ami minidiszken van, aztán azt is csak nézegetni tudjuk. DAT-tal meg még úgyabbul járnánk.
    Szóval kis türelem, elvállalták, hogy DAT-ról átírják CD-re. Ha meglesz, feltesszük ide, ez nem számít kereskedelmi forgalomnak. Valószínűleg heveny idegrohamból kifolyólag emlegettek valami rádióműsort is, majd meglátjuk. Mindenesetre jó eséllyel ez lesz Totya, a fuvolás debütálása. Csak itt, csak most, csak Önöknek, az interneten, mert mi ilyen modern csávók vagyunk.

2004. 09. 20.
    Ma is voltunk a rádióba, holnap is leszünk a rádióba. Holnapután pedig alighanem nem megyünk a rádióba, azt tanácsolták, tartsuk magunkat távol a keveréstől. Mert az akkor lesz jó, ha a sok hülye zenész nem pofázik bele. Jó, mondtuk, egyrészt mi nem vagyunk zenészek, másrészt ha nélkülünk dolgoznak nekünk, azt mi sosem sajnáljuk. Roppant kíváncsiak vagyunk, ezek a vérprofik mit tudnak kihozni.

2004. 09. 06.
    Mire nagyjából befejeztük volna a felvételcsinálást, kaptunk három nap stúdióidőt a magyar királyi rádióban. Amit ott felveszünk, az a rádióé, ker. forgalomba nem hozható, csak akkor, ha blablabla. Meg ott teljesen másképp fog szólni, mint amit eddig csináltunk, más ember is keveri, eléggé elütne a már létrehozott tízegynéhány számtól. Ezért úgy döntöttünk, hogy ott is felveszünk valamit, de ettől függetlenül a saját vonalat is csináljuk. Jeti kijelentette, hogy kimegy Amerikába, legalább öt évre. Ezért inkább gyorsan kirúgtuk. Most egy fuvolással futunk próbakört, de távlatként felmerült, hogy Sógor billentyűzni fog, Fisher pedig megörökli a basszusgitárt.

2004. 08. 30.
    Mivel ez alatt a pár év alatt letisztult, hogy hogyan is van ez a felvételdolog, kitaláltuk, hogy az eddigiek mellé odacsapunk még pár számot. Gyorsan, amíg az eddig leadottak keverednek, gyorsan megcsináljuk a nyersanyagot gyorsan, aztán mire befejezte volna a keverőember, már kezdheti is elölről. Gyorsan.

2004. 08. 23.
    Elvittuk kevertetni a sokat megélt anyagot. Keveredik is szépen, bár legelső körben a keverőember közölte, hogy a nagy nehezen előállított basszusgitárszólamnak olyan a hangzása, hogy ő akkor sem nyúl hozzá, hogy tudja, közel a hipós víz. Menjünk még egy kört.

2004. 08. 07.
    A TTK-BTK gólyatábor csütörtökön lesz, a szegedi Partfürdőben. Ezt mondták be véglegesnek a telefonba. Másnap gusztushúsz, kotmányunkünnepe.

   Dörti meghűlt, vagy csapdába nyúlt, vagy levetette egy ló, maga sem tudja, de fáj a keze. És nem bánik el vele könnyen. Ennek ellenére kilencedikén elmegy stúdióba, mert ő egy hős, akire mindannyian felnézünk. Meg ki is lenne rúgva a gecibe, ha nem. Aztán már csak egy kis szirénázás kell, aztán leadjuk masterolni a felvételt, aztán hátradőlünk és várjuk a nagy pénzeket.

   A Sziget kurva jó volt. Pedig majdnem kurvára nem lett jó. De aztán csak kurva jó volt.

2004. 06. 26.
    Bocsánat. Költözés volt, meg meleg, meg EFOTT, meg meleg, meg költözés. De most már előkerültek a pinák a fiókból, meg az elvek az EFOTT-os kocsmai társalgásból. Aholis feloszlottunk, mert mindenki kirúgott mindenkit, de aztán Taki előléptette magát diktátorrá, ezentúl csak ő rúghat ki valakit. Persze ettől mindenki más még kiléphet.

   Ezzel együtt sikerült letisztázni, hogyan is lesz a felvétel maradéka, mert most már csak kevés hiányzik, igaz, az a kevés viszont nagyon. De már dolgozunk rajta. Az Efott-os konvertvéleményen is, amiből szintén csak kevés hiányzik, de az is nagyon.

   Lehet, hogy leszünk Szegeden az összevont TTK-BTK gólyatáborban is, de ez még folyós. Vagy aug. 19 csütörtök Lapos (preferált), vagy aug. 20 péntek öthalmi diáklakások, vagy egyik se.

   A JUGYU-s gólyatábori koncert pedig csütörtökről péntekre változott. Innen már nem fog, legalábbis mi így gondoljuk.

2004. 06. 17.
    A pinák még mindig nincsenek meg, de most nem ez az érdekes. Az érdekes az az, hogy... faszt, nincs itt semmi érdekes, oszoljanak, emberek, oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.

   Az érdektelen pedig az, hogy Janó dobolt egy csomót, Sógor basszusgitározott egy csomót, sőt az anyag el is jutott Fisherhez, aki az anyagot össze, az idegeit pedig szétfésüli, közben káromkodik egy csomót. Jövő héten hétfőn minigyűlés, megbeszéljük, mit adjunk oda próbaképpen egy főkeverő-mesterembernek, aki állítólag a szarbólvárépítést is magas fokon műveli, csinált már ilyet egy csomót.

   Lesz majd vélemény a kafélanzsos koncertről is, nem felejtettük el. Újpina pedig ugye nincs, de lesz ópina, kaptok majd egy csomót.

2004. 06. 01.
    Még nem lettek meg a pinák, de az archívumból nesztek dupla. Pénteken meg gyertek a kafélanzsba.

2004. 05. 22.
    Elnézést kérünk, az online pinagyűjteménynek annyi, az archívumból majd lesznek régebbiek, csak kicsit később.

2004. 05. 06.
    Janó úgy döntött, mégis feldobolja a dobokat. Mivel már megvan a zene, és így már egyszerűbb, mint sima tikktakkra. Később rájött, hogy semmivel sem egyszerűbb, mivel a zene nem olyan precíz, mint a tikktakk. Ezért kellett neki egy CD, amin jó hangosan szól a tikktakk és jó halkan a zene.
    El is készült a CD, amit Fisher elvitt Szegedre, hogy ott majd odaadja Janónak. Jól el is felejtette, de -mielőtt még elindultak volna Bp-re, Dörtinek eszébe jutott a frankó, ezért visszarohant és a CD-t odaadta Sógornak (Janót ugyanis nem találta), hogy ha látja Janót, feltétlenül adja oda neki. Sógor -mivel úgy vélte, nála nem jó helyen van a CD- odaadta azt Takinak. Taki pedig másnap délután telefonált Fishernek, hogy most ért vissza Szegedről és talált egy CD-t a kocsijában, mit is kellene vele csinálni?

   Értitek.

2004. 04. 29.
    Ismét szolgálati közlemény. Kedves nilus-1073.adsl.datanet.hu! Légyszíves , megköszönnénk.

2004. 04. 21.
    Volt fasza zenekari edzőtábor, a statisztikák ismertetésétől eltekintenénk, mert eléggé lehangolóak lennének. Viszont kaptunk egy értékes dolgot, az eggyel lentebbi emilváltást Olaszi Peti végigeresztette a beszédszintetizátorukon . Kicsit laposan kezdődik, viszont később keményen belehúz. Fisher, a homokbuzi díptrót szerint annyira nem jó az egész.

   Sógor is sokat basszusgitározott, csak a felvételek abban a másik stúdióban vannak, amiben ő veszi fel a basszusgitárokat. Ami persze nem egyezik meg azzal a stúdióval, amiben pl. Taki énekel, azzal pedig végképp nem, amiben a Dörti gitározik. Reméljük, mostanra mindenki tisztában van vele, hogy a masterolás, magyarul "végkeverés" kifejezés esetünkben mit jelent.

2004. 03. 24.
    Lehetne ugyan véleményt írni a Kupolás koncertről, de még nem jutottunk el odáig, mert dolgozunk. Volt már szó a zenekari távmenedzselés problémáiról, most ugyanez a táv-felvételkészítés vonalán. Ami ugye úgy történik, hogy a Budapesten feljátszott részeket át kell internetezni Szegedre, az erre Szegeden feljátszott részeket -vagy egészeket- pedig Budapestre.
    Leander (a szegedi IT-hídfőállás) rulez.

Emilváltás v1.0

From: Fisher
    To: Leander

   Ehun egy link, ahol 37 másik link van.
    Tőccsed le az egészet légyszíves, aztán írd ki egy CD-re, aztán a Dörtinek add oda jól.
    A Dörtit meg majd macerálom, hogy az általa odavitt, majd a Bárkányi által azonnal elvitt
    vincsesztert megkapd megint, mert nekem meg az kellene, ami azon van.

------------------------------------------------

From: Leander
    To: Fisher

   Fasz kiva ennyi linkke. Nem tuttad vóna nanobájtokra darabóni a picsá ba ze má a faszkiva megin? Vagy mezonokra vagy miafaszom amive engem még jobban szopatni lehet halálra a csimbókos kurva isten redves fasza is kivammá? Lekközelebb csomagojjad mán egybe hogy ércsük egymást a fasz kiva baszkikám egyed megfele a döglött herédet izibe faszom geci.
    Egyébként se szivese csinálom, így meg egyenese faszt a lószaros timurlenkes valagotokba a faszkivammá meg a pinaszagú istenlovabasszameg má a picsába.
    A vincsesztert a bárkesz hozta nem a lőrkó és vitte is azonna a bárkesz nem a lőrkó a picsába. De azé macerájjad, az sose árt a fasz kivammá. És nem vincseszter, hanem wincseszter hogy tanújjá is bazmeg a szopós szájű szűz márija fasza is kivammá ebbe a rohadék tetűszagű agyonklikkentős ítévilágba basszátok meg tudom hogy figyeltek a szíjjerágott rongyos tömlőcsöcsit az anyátok malomkerék picsájának basszátok meg a faszkivammá baze.

Pár nap elteltével emilváltás v2.0

From: Leander
    To: Fisher

Nofisikoma!
   
    A mútkó úgy meguntam a tőttögetést, hogy csak most szántam e magam a folytatásra. De ami vót emút, etűnt a fájermenes link a picsába se puszi se pitipitipá.
    Mi legyen akkóhát mosta baze? Törőjjem le aszt is amit eddig letőtöttem oszt rohaggyatok meg ott ahol vagytok, vagy feteszed egybe csomagóva, hogy befejezhessem a misönt, asztá megkapom az új személyazonosságot csinci banderas plasztikáva lelépek péztkőteni fekacsajokat dugni bolíviába csujdáréhaj?
   
    Faszkivammá.

-------------------------------

From: Fisher
    To: Leander

   Nebazmábaze. Azt hittem, már régen letőttötted, aztácsak hijábafoglajja a helyet, aztápontmost letörűtem, aztápontmost szopatol, hogymégsenemse. Mijenítésvagyte, semmiccselehetrádbízni, egyrohattletőttéstsebírol, milenneha téllegdógoznodkéne, hebazzeg?
   
    Na. Összezippeltem az egészet, nehogy véletlenül hármatkejjenkattintani, meraztán leszáradazujjad a sokkattyintástó aztácsaknézünk.
   
    ---------------------------------

From: Leander
    To: Fisher

   A rohattkúrva takonyszagú büdösistenfaszát fikázódó gyárihibás selejtbunkó púdergeci! Ledobtak a tajgetoszró, túléted oszt most eszetosztó? A seggemre nem gyühetné fótnak nullapöcsű homokbuzi díptrót!
    Egyrohattletőtés???! A hetipinára nem klikketem ennyit a csökött fakezű zenekarod csimbókszőrös hónlappján mint a kibaszott tűzótólinkekre hogy a véresragya verné ki az értelmetlen zajfetőtő telibaszott körmöd ajjába szorúttan remegő kisfaszodat. Azza baszassa magát seggbe a tripperpöcsű dzsordzsmájkell amíg le nem rohad tövig baszkikám hogy feketenájlon hullazsák cippzárja csípné be a gennyes mellszőrödet is te rohatt geciszopó majomfasz. Gúvattszemű tárkonyos anyadisznó szarhugyos csöcseajjáva szivesebben leveznék mint egy ilyen vörösistenfaszára lelkesen LEHELő szarbojlerrel hogy gecifehér fakabátos krétáva rajzónának körbe csak úgy versenyzongorástul bazmeg.
    Csak miattad kivánom a vérveretes véres világvégét hogy tömegsírból lógna már ki a selejtes nevenincs zenekarod ipari atommal bokánbaszott búsbüdös szinkronpicsája bazmeg.
   
    Letőtöttem, belehagattam, hát ezé kárt vót engem fárasztani te heccségtelen birkagecibő meg gőtetojásbó összerakott ganyészagú genetikai szemétdombszar. Nagy büdös négerlófasz való a te kummatt kezedbe nem a golyvás gagyigitárod a picsánrúgott szarosfaszú jókurvaéletbe hogy lehugyozott bélférgestő rohaggyon rá a segged lyuka a kibaszott hangszered utolsó bundgyára oszt ott barrézzon amíg mikrofonállvánnyal szíjje nem veri a röccsösradai hátonbaszott jókurvaisten keményfasza.
   
    Le is törlöm a faszkivammá.

-------------------------------------------

   Szóval mindenkit megnyugtatnánk, halad a felvételkészítés, halad.

2004. 03. 16.
    Jó igénytelen lett ez a forradalmi koncert, majd mesélünk. Dörti egy nagy lendülettel szinte mindent feljátszott, felvétel egyre közelebb kerül a célhoz. Vagy a cél kerül egyre közelebb.

2004. 02. 23.
    Egy apró szösszenet a baráti alapon szerveződő zenekarok menedzselésének sajátos nehézségeiről (telefonbeszélgetés):

Taki : -Figyu Janó baze, mindenkinek a zenekarból jó az a qrva időpont márciusra, csak te jössz ilyen gyenge érvekkel, hogy a csajoddal akkor pont el akartok utazni hétvégére!
    Janó : -De hát nem mentünk idén síelni, blablabla... (hosszas sírás)
    Taki : -Jólvan Janó vaze, vasárnap estig döntsd el, tudunk-e akkó föllépni, vagy miattad lemondjuk, szóval közöld hogy igen vagy nem, aztán mi is közöljük, hogy tag vagy-e továbbra is a zenekarban :-)
    (kis csönd)
    Janó (kissé sértődötten) : -Jólvan bazki, akkor el sem megyek a hétvégén próbaterembe gyakorolni, pedig már azt terveztem. De ha ti ki akartok rúgni...
    Taki (meghökkenve) : -Mér' vaze, te tényleg le akartál menni gyakorolni??!!
    (ehhez tudni kell, hogy Janó gyakorlatilag évek óta nem gyakorol)
    Janó : -Mér', ti meg tényleg kirúgnátok?

2004. 02. 04.
    Most viszont -annak ellenére, hogy egyáltalán nem látszik- van haladás a színfalak mögött. Taki sokat énekelt, Jeti sokat szaxofonozott, halad a felvétel. Már azt a tűzoltós dalt is felvettük a repertoárba, amit lassan hivatalos Timur Lenk számmá nemesítünk. Koncerten már előadtuk párszor, eddig senki nem tiltakozott, hogy rasszista, meg szar szám ez, meg ezt ne játsszuk, mert gyermeteg vagy túl komoly, vagy a fene tudja, de szar. Szóval a szám jó.

Kaptunk kérdést arra vonatkozólag, mikor is lesz pontosan a koncert, ki lesz előbb, a Tereskova vagy mi. Erre az a pontos válasz, hogy nem tudjuk. Majd kiderül. Ne idegeskedjetek. Tessék eljönni este nyolcra, aztán lesz, ami lesz.

« vissza