A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2006. február 17.-ei kuplungos koncertről.

    Kettőből kettő. Bár az előző koncertvélemény kicsit savanyúra sikerült, talán nem sikerült teljesen elrejteni azt a tényt, hogy az a koncert is kurva jó volt. Kicsit aggódtunk, mert jópár hellyel (Vekker, Fészek, Vasdisznó stb. stb., ha mindet ideírnánk, nem maradna hely a véleménynek) jártunk már úgy, hogy az első koncerten a tömeg szétnyomja a falakat, a másodikon, pláne a többediken pedig össze kellene nyomni a falakat, hogy a jelenlevők tömegnek hassanak.
   Többen nehezményezték, hogy a koncert előtt elmaradt a hírlevél. Teljesen igaz, bocsánatot is kérünk (sajnos éppen tetőzött a világpolitikai helyzet, meg Fishernek madárinfluenzás tüneteket mutatott a hírlevélírós zoknija és nem vállalta a kockázatot) viszont ha a hírlevél hatására még ketten eljöttek volna, azok is csak lapjával fértek volna be.
   Aki viszont ott volt, teljes Timur Lenk-élményt kaphatott pinával, hülyeséggel és a végén az obligát, szesztől kicsit kásás szövegmondással. Mi pedig teljes közönségélményt kaptunk tapssal, röhögéssel, szesztől kicsit kásás bekiabálásokkal. Jesz.

   Kis politikai antréval kezdtünk, mármint hogy mi is pártot alapítunk, már nem emlékszünk, mi is volt konkrétan a név, mert ott találtuk ki, talán a SZASZ (Szabad Alkoholisták Szövetsége, sajnos nemzetközi porondra ezzel nemigen lehet lépni, tekintettel arra, hogy a hírekben a Frí Alkoholiszt Szoszájeti betűszava érdekesen állna mondjuk az Erős Antónia szájában) lehetett, így a párt neve egyben kiválóan alkalmas köszöntésre is. Első lépésként eltöröljük a szesz és a cigi jövedéki adóját, két év múlva pedig az egész termékkört átsoroljuk a 0%-os ÁFA-kulcs alá. Nekünk is lesz ppp-konstrukciónk, a Pénzt, Pinát, Pálinkát (a gazdasági miniszteri posztot természetesen dr. Máriás foglalhatja el), ilyesmi.

   Két probléma volt az egésszel, szerencsére ez kívülről nem látszott, lévén mindkettő ideológiai természetű. Az együttespárt eddig homogén frontja két vonal mentén tört frakciókra. Az egyik vonal az UHSZ-isták és az AUHSZ-isták (mindjárt), a másik pedig a T-NÉV-isták és az AT-NÉV-isták. A kettő között nincs teljes átfedés.
    Namost. Az UHSZ az Utolsó Három Számistákat jelenti, az AUHSZ pedig az Anti-Utolsó Három Számistákat. Magyarul ismét felmerült, hogy az az utolsó három szám, az nem kéne. Sajnos ezzel csak az a baj, hogy amíg teljesen vége nincs a koncertnek, addig az sem derül ki, melyik is az utolsó három szám, hasonlóképpen mondjuk a futóversenyekhez, ahol sajnos a végéig nem derül ki, ki lesz az első, mert a többi ugye csak fölöslegesen fárasztja magát, pedig milyen jó volna előre tudni, ki győz, mert akkor a maraton végigszopása helyett mindenki azonnal elmehetne sörözni. Ez tehát ilyen módon marad feloldhatatlan probléma, így elegánsan túllépünk rajta.

   A másik a Telefon-NemÉnVagyok, illetve Anti-Telefon-NemÉnVagyok vonal, ez már komolyabb eset. Ugye ha valamit paródiaként játszunk vagy direkt rosszul, az senkinek nem okoz lelki törést. Viszont ha valamit komolyból játszunk el, csak szarul, az már gáz. Vagy nem, mondja a másik frakció, mert nem is szar az. Itt legyen valaki okos.

   Koncert után éppen ezen borongtunk, mármint hogy hasonlóan a Kisgazdapárthoz lesz egy Timur Lenk, lesz egy Múltőrző Timur Lenk, lesz egy Szabad Katolikus Timur Lenk, meg még pár ilyen és pereljük majd egymást a számok jogaiért, meg azért, hogy ki is az egyes együttesek igazi vezetője, amikor valaki megkérdezte, mi ez a szomorkodás.
   Háttugye, mondtuk, nekünk ezek az együttesek idolok voltak, meg minden, például Menyhárt Jenő mennybemeneteléhez csak az hiányzott, hogy a "Fiatal magyarok rázzák az utcát" után nyilvánosan mártírt csináljanak belőle. Ez nem történt meg, ezért is volt lehetséges a közelmúltbeli Európa Kiadó koncert, amivel ugyan nagyot zuhant a szemünkben, de azért még mindig elismerjük, hasonlóan a Szabó Istvánhoz, aki attól, hogy ügynök volt, még jó filmeket csinált. És most itt gyalázzuk halomra a számaikat.
   Ne hülyéskedjetek -így válasz- ne foglalkozzatok ezzel, hogy huszonharminc évvel ezelőtt ezek voltak az istenek. MOST ti vagytok az istenek.

   Kösz. Akkor mégsem oszlunk fel.

« vissza