A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2003. október 10-dikei pilisvörösvári koncertről

   Az Abszolút Hallás Blues Band (ők hívtak meg bennünket, köszönjük, Dr. Peller - a szerk.) után kicsit méláztunk, nem kellene-e mondjuk Relatív Szaglás néven fellépnünk, de aztán lebeszéltük magunkat erről az olcsó poénról. Ami pedig egyszer már bejött, a Pécsi Magasfiúk Dalárdája után következve egy koncert erejéig nevet változtattunk és mint a Szegedi Tömzsi Fiúk hintettük az eszetlenséget.

   A Fetter mindig is heveny nosztalgiára késztet bennünket, annyira hasonlít a szegedi Mandlerre. Leszámítva persze a lepukkant idült alkoholistákat, legalábbis az elején, de aztán a lepukkantság eltűnik. Ez a tudatalatti otthonosság aztán először nemhogy lovat, hanem egy egész ménest ad alánk. Később persze aztán a szesz kifogja a szelet száguldó zenevonatunk vitorlája alól a talajt, de ez mit sem számít az egyre jobban felhangolódó közönség fényében (értitek, ugye? - a szerk.).

   Ebből a semmitmondó rizsázásból meg nosztalgiázásból már mindenki sejtheti, milyen volt ez a koncert: mint a Vadtulok fasztudjamelyik Douglas Adams-könyvben (a "Jobbára Ártalmatlan"-ban - a szerk.), azaz Teljesen Átlagos. Odamentünk, megvártuk az előttünk játszó zenekar végét (nem úgy, bazze, nem úgy! - a szerk.), majd bepakoltuk magunkat és az addigra ott maradt, addigra igen műértő közönségnek előadtuk a művészetünket.
   Jó érzés ez, amikor nincs teljesítéskényszer, ha elszabjuk, hát elszabjuk, a közönség úgy tekint ránk, mint megbocsátó hangulatban levő atya kissé szertelen (mondjuk ki őszintén: köcsög - a szerk.) csemetéjére, amely vendégek jelenlétében próbálja demonstrálni, milyen flottul megy már neki a "letépem a faszodat" kifejezés (a "pufajkás rémember" csak lényegesen később,a posztpubertás tájékán jön elő - a szerk.).

   Szóval a koncert. Az Teljesen Átlagos volt, mint a Vadtulok ( le ne írd még egyszer, mert ki leszel rúgva! - a szerk. ), ennekokáért közepesen fáradtan, de mindenre elszántan kezdtünk neki az Abszolút Hallás által már kellőképp kifárasztott közönség szákunkba emeléséhez (pufajkás rémember vagy, vedd tudomásul! - a szerk.), hogy ilyen frappáns hasonlatot használjunk.
   Teljesen átlagos volt az is, hogy közben ittunk, miközben a közönség is ivott, miközben zenéltünk meg ittunk, meg a közönség is ivott. Meg mi is. Zenélés közben. Talán ennek tudható be, hogy míg a zene egyre inkább heurisztikus lett (mondhatnánk talán probabilisztikusat meg még talánabb kaotikusat is - a szerk.), a hangulat egyre jobb lett, egészen a végéig, amikor is a berúgás csúcspontján mindig előadott Elmentek a Fiúk helyett (és mihelyettünk - a szerk.) már a közönség adott elő valami fenomenálisan művészit.

   Szóval azzal együtt, hogy ez a koncert Teljesen Átlagos volt (ne kezdd már megint, jó?! - a szerk.), nagyszerűen sikerült, szeretnénk mi mindig legalább ilyen koncerteket tartani, bár az jó volna, ha kissé több mindenre emlékeznénk utána, mert így rohadt nehéz koncertvéleményt írni.

« vissza