A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2001. augusztus 4-i Szigetes koncertről

(www.mjuzik.hu, 2001. 08. 06.)

   7-kor átzarándokoltunk az Est Színpadhoz, mely az ex-Tilos helyszínt vette át, céllövöldével kiegészülve. Itt nem más világsikervárományos (már mióta...!) szándékolt fellépni, mint a Szegedet kinőtt Timur Lenk Mágikus Gúla Tánczenekar. A Jatéról (most Szete vagy mi a neve) kirajzott öregdiákok (mind a zenekar, mind a rajongóik, így a cikkíró is) nagy örömmel borulnak egymás nyakába, és kezdődik a koncert. Vaka-vaka gitár, á la San Fransisco utcáin, kivételesen (a bandához képest, persze) jól szólnak. Az energikus dalok punk áramlatait megszimatolták a környékbeli tarajasok és komoly pogózásra szánták magukat. (Cinikusan találgattuk, hogy milyen szakosok lehetnek/lehettek, hogy így beindulnak Timurékra, de ez a rajongás pusztán A ZENE számára szólt).

   A zene, néha diszkó, máskor valcer ("Hé, József, kezedben a fegyverrel, mondd hova mész"- a Jimi -mármint Hendrix- klasszikus keringőre), punk, rákenrol, etno, a szövegek ehhez idomítva: hippihimnusz a "Woodstocki busz"-hoz, "Kóbi bácsi r&r"- tanyasi rogzene, gyermekmondóka keménykedéssel, irónikus fogyasztásellenes propaganda ("Nem megyek én iskolába, inkább megyek mekdonáldszba..." echte ungárische gitármotívummal, illetve színpadi show elemekkel is bővült a performansz.
Míg eddig a színpadi mozgásuk a sör körüli sürgés-forgásban (miatta fel-, lejönni a színpadról) kulminált, most igazi, hónaljmirigyet sárgító paródiát láthattunk: "Szükségem van rád" címmel; az átköltött szöveget nem csak a nyomdafesték nem tűrné..., az átöltözött srácok pedig hávájingben pompáztak és hozták a bojgrup-mozgásokat. Takács bevallása szerint hosszas munka előzte meg a bemutatót, ennek némileg ellentmond az ingujjakról lelógó árcédula az egyik legmenőbb turkáló állatemblémájával.

   De HIBÁTLAN volt. A "Fernyőfa halála" című Tannenbaum-feldolgozás pedig a Karácsonnyal azonosított, de kb. 200 éves fenyőállítási szokás brutalitását láttatta velünk - a fa szemszögéből. Az örökzöldbe beöltözött zenekartag minden tűjével tiltakozott a motorosfűrészes ellen, de hiába.
   Ez sem volt rossz! A buli után cd-t is vásároltam azon nyomban; még hallunk róluk, ez biztos!!!

Perzsa

« vissza