A koncertek:

2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Timur Lenk & Marlboro Man a Gödörben.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2001. március 2-i Vekkeres koncertről
Sounds of OLDSKOOL (www.mjuzik.hu, 2001. 03. 06.)

   A Timur Lenket csak hallomásból ismertem, azt mondták, hogy vicces zenekar, de erre nem számítottam. Már a koncert elején kiderült, a "KIRÁLY" él és ezúttal ezt a poénzenekart választotta kíséretéül. Komolyra fordítva a szót: ezen a Vekkerbeli farsangi bulin Taki, az énekes pisztollyal és gumicsirkével, illetve kakassal parádézott végig. A közönség nagy része szimpla részegnek öltözött, ebben a kategóriában KEFEKÖTŐ vitte el a pálmát, szerintem.

   A zenekar bár hangoztatja, hogy nem tudnak zenélni, ez nem teljesen igaz. Nagy előnyük, hogy nem ragadnak le egyetlen stílusnál sem, sőt képesek átváltani metálballadából ska- ba pillanatok alatt. A megoldás valószínűleg az, hogy amikor megalakultak tényleg nem értettek hangszereikhez, de a gyakori tagcserék és a színpadi rutin megváltoztatta ezt. Másrészt a zenekart erősíti a Dunakanyar második legjobb gitárosa és szaxofonistája. Tehát az amatőr zenekaroknak megfelelő szinten zenéltek. A szövegek nagyon poénosak, néhol egyenesen frenetikusak. Jórészt a vágyakról szólnak, "Alain Delon, illetve korrupt pedagógus szeretnék lenni."- idézve a szegedi bölcsészéveket. No meg a hihetetlen sok marhaság, ez már jó alap a vidámsághoz, amiben nem is volt hiány.
   A farsangi hangulat fő motívuma Jimmy volt, hol Hendrix, hol a "KIRÁLY". Előbbitől előadták a Hé, József című örökzöld darabot- valcerként. A koncert nehezen indult el a technikai nehézségek miatt (söröshordó felszerelés), de utána fölpörgött és a fordulatszám a végéig megmaradt. Fotósunk nagyon találóan megjegyezte, hogy ilyen bulit csak vidékiek tudnak csinálni. Teljesen igaza volt, ilyen őrületet fővárosi zenekartól még nem láttam, de lehet, hogy csak én nem voltam ott.

   Ha kellően sikerült felcsigázni a hallgatóság érdeklődését, akkor javasoljuk, merítsenek autentikus forrásból: TIMUR online (A szerkesztő megjegyzése: fotóink -kivételesen- azért nem vérprofik, mert nem akartuk zavarba hozni az általunk igen nagyra becsült, a szó teljesen pozitív értelmében- amatőr zenekart, ezenkívül a képek a labilisabb idegrendszer megzavarására alkalmas effektusokat tartalmazhatnak...8-)

BunkóFiser!!!
TaKIRÁLY
Szaxi

Viktor

« vissza