A koncertek:

2022 november 26. szombat, Szeged, Városi Rock Klub (Szeged, Stefánia 6). Társfellépő: Rossz Passz.
2022 december 17. szombat, Budapest, Hunnia Art Bisztró (Budapest, Bank u. 5.)

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2000. április 14-i Vekker-koncertről

   Mint egy csapat óvodás. Külső, független szakértők véleménye szerint így festett a csapat koncert közben. A relatíve hosszú előadás oka a folyamatos nyavalygás generálta rengeteg szünet volt. Most pisilni kell, most kakilni kell, hol a pengetőm, várjatok, csak rágyújtok, ki tette el hová a sörömet, több húrszakadás, satöbbi, satöbbi. Közben ugyan megpróbáltunk kultúrprogramot adni, de hát istenem, nem ment. Pedig tök jó Dunai Terézia-verseket olvastunk fel. Mondjuk közben az el-elpöttyentett felette humoros utalások mindenféle retkes, csótányos pinákra nem emelték kellőképpen a versek által előidézett vallásos áhítatot.

   Nyitásként megbeszéltük, hogy öltözékileg mindenki öltöny-vasalt nadrág-apacsing, stb, egyszóval hogy gyenge Szécsi Pál-stílben adjuk majd elő. Ezt a Takin kívül mindenki azonnal elfelejtette, a helyszínen jót röhögtünk, milyen ostobán fog majd nézni szanaszéjjelfele. Sajnos nem, ő gyanakodott, nem fellépőszerkóban jött. Affene. Mindenesetre az ázsiónk már növekedett, a bejáratnál az ilyen-olyan menük mellett a Timur Lenk már 300 Ft-ért volt kiírva az előző 200 helyett. Mondjuk ez olyasformán sikeredett, mint a jövedelemadó, több lett ugyan, de kevesebben is fizették be.

   A Fisher egy aznap kora délutáni esküvőből kifolyólag eleve ittasan és rosszulléttel küszködve jelent meg. Az első három felessel/sörrel meggyógyította magát, aztán küldte utánuk a többit, hogy legyen már valami, ami árt is. A többiek a megjelenésekor gratuláltak, aztán látták, hogy itt a tréfának még a látszata sem forog fenn, belehúztak. Az ezt követő leépülés gyors volt és látványos, de legfőképpen hallványos, mind a zenében, mind az összekötő szövegekben. Taki nagyon vigyázott, hogy a múltkor már teljesen kivesézett evezgetést kihagyja, de valamiért csupa trágárság jutott az eszébe. A Fisher, akinek viszonylag hamar minden mindegy volt, ehhez boldogan csatlakozott. A zenével sok baj nem volt, a szokásos színvonalon teljesítettünk.

   A tulaj elégedett volt, mi is. A sör nem fogyott ki menet közben és a kiszolgálás is sokkal gördülékenyebb volt, mint előző alkalommal. Talán ebből rendszer lesz. Mármint az akadálymentes sörözésből.

   Ha valaki úgy találja, hogy ez a vélemény eléggé semmitmondó, annak fel kell hívnunk a figyelmét, hogy ugye a vélemény azokból az emlékekből alakul ki, amelyek az esemény után megmaradnak. Namost ebben az esetben ilyen nem túl sok volt. Pardon.

   És végül egy Q/A, nagyon aranyos.

Q: Két végzett bölcsész beszélget. Kettejük között az a különbség, hogy az egyiknek van állása, a másiknak nincs. Mit mond az állástalan bölcsész az állással rendelkezőnek?
A: "- Egy sajtburgert kérek!"

« vissza