A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

...az 1999. szeptember 29-i Irinyi-udvari koncertről

   Na ...? Na ...! NA!!!! Valami baj van velünk, nem hozzuk igazán a formánkat. Mámegin nem tudtunk hibázni. Olyan nagyot. Csak hármat, igaz, az mind igen emberes volt. Meg hát szokás szerint a műsor közepefelé Taki kissé elkompolyodott, aztán a végére teljesen leállt, csak a vegetatív funkciói működtek még valamennyire. Először csak a szövegeket kezdte egyre foghíjasabban előadni, aztán már a dallam sem volt az igazi.
   Ettől eltekintve a koncert igazán sikeresnek volt mondható, utána többen is gratuláltak, hogy ennyire hülye népséget nemigen találni mindenütt. Köszönjük, köszönjük a baszkok nevében, ui. ismét kisebbségi (baszk) zenekarként adtuk elő magunkat. De a gaz etruszkok nagyon belepisáltak a világképbe, a koncert közepe felé felfigyeltünk, hogy a színpadról eltűnt a sör. Nyekeregtünk valamit, hogy innánk egy picit, mert nagyon porol már a torkunk, de a közönség nem túl pozitívan reagált, senkit nem láttunk észvesztve a büfé felé rohanni, hogy sört hozzon nekünk. Páran adtak a sajátjukból, annak a néhány jótét léleknek igen köszönjük a söröket, a többiek, az ál-baszkszimpatizáns etruszk-bérencek pedig pukkadjanak meg. Miattuk majdnem vége lett a kisebbségi mozgalomnak. Mindenesetre úgy tűnik, Szegeden kezdjük visszaszerezni az elvesztett becsületünket, amit két igen mívesen sikerült koncerttel sikerült majdnem teljesen eljátszani.

   Egyébként a söreltűnés jelenségénél valószínűleg a Kis Csapat egy új tagjával állunk szemben, de a részletek még kidolgozásra várnak.

   Hazafelé igen nyugodt volt az út, Taki kényelmesen elhelyezkedett a furgon rakterébe hajított két használt abroncson, rágyújtott, majd rögtön elaludt. Csak Budapesten ébredt föl és követelte, hogy AZONNAL álljunk meg, mert neki pisálnia kell. Namost az ilyesmi az Üllői út közepén nem egyszerű mutatvány, de amikor a Jeti szaxofonját vette célba, hogy végülis nem kell megállni, rendes fickók vagyunk, most látja csak, hogy beszereltünk egy mobil piszoárt, csak megálltunk.

   Befejezésként egy igen régi, de igen aranyos vicc az egypártrendszer idejéből, a Jereváni Rádió-sorozatból:

- Mi a bizonyíték arra, hogy a népi demokrácia a legősibb társadalmi forma?
- Mert Isten megteremté Ádámot és Évát, majd mondá Ádámnak: menj, és válassz magadnak feleséget...!

« vissza