A koncertek:

2022 november 26. szombat, Szeged, Városi Rock Klub (Szeged, Stefánia 6). Társfellépő: Rossz Passz.
2022 december 17. szombat, Budapest, Hunnia Art Bisztró (Budapest, Bank u. 5.)

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

...az 1999. szeptember 13-i guanó-udvari koncertről

   Be kell valljuk, tuskó módon eléggé tutira mentünk. JATE-Klub nyitóbuli a félév elején... nehéz elhibázni. Senki nem tud magával mit kezdeni, aztán kínjában elmegy a jószerével egyetlen buliba, teljesen setétre issza magát, aztán már bármiféle zenének örülni tud. Az efféle közönségnek meg mi is, nagyon. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekünk már efféle bulit is sikerült már tönkretennünk. Ha lesz türelmünk és nyitunk egy sztorioldalt, ott biztosan szerepelni fog az a születésnapi buli, ahol mint meghívott előadók szerepeltünk, de mivel nem értékelték kellőképpen az általunk nyújtott művészi teljesítményt, mindent elittunk az ünneplők elől, majd teljesen elroncsoltuk a bulit. Na ja, jól éreztük magunkat, a meghívók meg csak ostobán néztek a szömükkel, hogy ilyen is lehet az ősbesenyő virtus. Csak másnap panaszkodott a Fisher, hogy a Rakéta porszívó alól, amivel lefekvéskor betakarózott, akárhogy küzdött, mindig kilógott valamije.

   Bocsi, kicsit szétszaladtam. Szóval jó volt, csak kicsit kurva későn kezdtünk, bár akkor a közönségnek már mindegy volt. Taki egészen jól tartotta magát, legalábbis látszólag, gyanús akkor lett a dolog, amikor kissé hiányos szövegeket adott elő. Hol egy sor, hol egy versszak, hol en bloc az egész. Ráadásul meg is volt illetődve, ui., a szokásos vérbő hülyesége mintha lappadt volna egy nem kicsit. A helyiség kicsi volt, csak a saját erősítőink szóltak, egymást alig hallottuk, ezért időnként kánonban adtuk elő a számokat, kinek mit diktált a sörtől kissé megnövekedett konfidenciasávú ütemérzéke.
   A közönségnek meg köszi. Szeged annyira már nem hazai pálya, ennek ellenére csak a koncert vége felé kezdtek nagyobb ütemben távozni az emberek. Hja, hajnal 4 körül járt már, biztos siettek, hogy elérjék a Falutévé kezdetét.

    Sajnos a TLRC (Timur Lenk Research Center) nem fedezett fel új tagokat a Kis Csapatban, egyelőre a régiek új tulajdonságait elemezzük.

   Be kell valljam, szeretem a tévéreklámokat. Időnként ugyanis, ha az ember nem csak a képre figyel, rettentő hülyeségeket hall. Az ostoba mellébeszélés elég általános ezekben (Tipikus pl. a Rexona Lédiszpídsztikk, ami a női pH-ra van beállítva - hát, egy hely tényleg van a nőkön, ahol más a pH, de azt a helyet csak XXX kategóriájú reklámokban lehetne megmutatni- ...ehm, nem is rossz ötlet, majd otthon az asszonnyal kipróbáljuk ezt a szpídsztikkes figurát...), de a csúcs-ökörséget egy kutyatáp-reklámban hallottam, néphülyítés terén nálam azóta is ez a listavezető. Bocsánatot kérek a cégtől a pontatlan idézetért, a lényeg kb. ez:
- „A Fortivil tartalmú kutyatápszer a legjobb, mert különleges alkotórészei folytán belülről hat, [...]!” stb.
   Hát ez igaz, nicht wahr, meine Damen und Herren? Ha a termékfejlesztés örök törvényét vesszük alapul, a következő logikus lépés csakis a kívülről ható kutyatápszer lehet, előre sajnálom a hosszú szőrű ebeket meg a gazdikat, amint kétségbeesetten próbálják meg az új Fortivilt beledörzsölni a kutya bőrébe...

   Na mindenki menjen haza, osztán rágjon Orbitot, mert az tök jól megvédi a fogakat a röpködő kis piros dodekaéderektől.

« vissza