A koncertek:

Kétállomásos miniturné:
2021 augusztus 6. péntek (közepesen este), Gólem fesztivál, Dunaújváros (Dunaújváros. Szalki-sziget)
2021 augusztus 6. péntek (késő este), MKKP VI. Országos Passzivista Találkozó és Alkotótábor (Újlengyel, Akáctanya környéke)

2021. szeptember 25. szombat, Hunnia Bisztró (Budapest, Bank u. 5.) Szezonvégi szezonnyitó.


A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »  
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
 

« vissza

...az 1999. június 18-i szegedi koncertről

   Na végre! Szinte ideális volt az esőt kivéve, meg azt, hogy egy ember vezetett, a többiek meg ittak. Ettől a sofőr nagyon ideges lett. Később az eső elállt -pont amikor megérkeztünk-, a sofőr is leöntötte az első korsó sört, helyreállt a világrend.

   Alig voltunk ittasak, legalábbis az egy együttestagra vetített átlagot tekintve. Egész jól muzsikáltunk, közönség is volt, még szerettek is bennünket. Szám közben csak egyszer álltunk le, amikor Takács a pogózás hevületében ráugrott az elosztó kikapcsológombjára és minden elhallgatott. Na nem baj, lemaradtatok egy jó kis orgonaszólóról... Szidtuk a Takácsot, hogy bukta, kikapcsolta a magnót... De aztán visszatekertük a szalagot a szám elejére és tátogtunk tovább. Jessz! Buli, közönség, kedv... talán mégsem hagyjuk abba az egészet

   Ahogy befejeztük, már nagy volt a tömeg, úgyhogy a pultnál kértünk kb. 7 sört fejenként, majd ittunk emberül.
   Ebből kifolyólag a kis csapat (lásd az előző véleményeket) tovább bővült. Rájöttünk, hogy a sötétben ott ólálkodik az aneszteziológus is. (Sajszegájz-, Bestiák-, stb.-hívők kedvéért: az altatóorvos.) Észrevétlenül becserkészi az óvatlan vigadozót, térül-fordul, először az italba csempész egy kis altatót, majd amikor az áldozat ettől enyhén dekoncentrálttá és figyelmetlenné válik, akcióba lép. Megvárja, amíg a kiszemelt célpont mélyebbet lélegzik, ekkor előugrik és az áldozat arcára szorít egy kloroformos rongyot (a modernebbek egy légzőmaszkot, amit a hátukon cipelt palackból táplálnak magasnyomású gázzal), ettől a békés mulatozó rajtaütésszerűen elalszik, kimarad a buli hátralevő részéből, reggel pedig ostobán néz és nagyon nem érti, hogy mi történt vele, hacsak nem rémlik fel neki egy gyanúsan sündörgő kis alak szemmelláthatóan nedves ronggyal vagy gázmaszkkal a kezében.

   Egyes vélemények szerint a fenti hatást nem az aneszteziológus, hanem a hipnotizőr éri el, ez egyben megmagyarázná az eddig megmagyarázhatatlannak tűnő emlékezetkieséseket is, valamint azt, hogy az ártatlan mulatozó időnként miért iszonyú kínos helyzetben tér magához. ("... Már alszol is... Két óra múlva lábraállsz, odaballagsz az első utadba kerülő rendőrhöz, megpróbálod lepisálni, ha félreugrik, kergeted. Aztán kilógó pöccsel lefekszel hanyatt a főtéren, és amikor a legtöbben vannak, hirtelen felébredsz, és nem emlékszel semmire...")

   Végül ismét egy Q/A:
- Melyik az az állat, amelyik a halála után még sokszor megfordul a saját tengelye körül?
- A grillcsirke.

« vissza