A koncertek:

2022 november 26. szombat, Szeged, Városi Rock Klub (Szeged, Stefánia 6). Társfellépő: Rossz Passz.
2022 december 17. szombat, Budapest, Hunnia Art Bisztró (Budapest, Bank u. 5.)

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

...az 1999. április 24-i komáromi koncertről

   A nagy revelációk koncertje. Kis kocsma, kis közönség, kis foci. Azért ittunk, ahogy kellett, félig-meddig meg alig értettségből kifolyólag. Meg kellett állapítsuk, Komárom még nem igazán nőtt fel hozzánk. Bár a közönség őszinteségéhez nem fért kétség, egy részük nyíltan, egyenesen, szemtől szembe megmondta, hogy nagyon jól érezték magukat, tetszett nekik az egész, stb., más részük pedig nyíltan, egyenesen, szemtől szembe szúrta ki éjszaka a kölcsönfurgonunk két kerekét, jelezvén: nem vagyunk szimpatikusak nekik. Derék, derék.

   Ja, a revelációk. Bár az egyik nem is annyira. Ácson keresztül mentünk Komáromba. A Sógor kinézett az auó ablakán és elmerengve közölte, hogy ez lehet az a hely, amiről időnként rémálmai vannak. Álmában időnként ugyanis egy házban ténfereg elveszetten, egy idő után kinéz az ablakon, ködös novemberi este van, az idő nyolc óra felé jár, az utcán rég sötét van, a közvilágítást jelképező néhány lámpa éppen felpislákol, látszik, hogy az utcán senki sincs. Az egyetlen kocsmából záróra lévén most dobják ki az utolsó vendégeket és ő hirtelen ráeszmél hogy ő ITT LAKIK.

   Namost a valódi. Reggel, felébredvén mindenki a maga vegetatív funkcióival volt elfoglalva, magyarán böfögés, fingás. Rájöttünk, ez azért van, mert valaki az éjszaka folyamán felpumpált bennünket. Az általános rosszullét pedig az italunkba csempészett méregtől van. Ezek ketten, a méregkeverő, meg a pumpás faszi párban járnak, az egyik mérget csempész az áldozat italába, a másik pedig elalvás után jól felpumpálja, aztán reggel meg csak néz a szerencsétlen. Mivel ez számos emberrel előfordul világszerte, két eset lehetséges.
a.) Világméretű bűnszövetkezetről van szó, amelyek tagjai a szabadkőművesekhez hasonlóan mindenütt ott vannak. Tagjai esténként mérget és pumpát vesznek magukhoz, majd sötét kacagással vetik bele magukat az éjszakába, hogy mérgezzenek és pumpáljanak, amerre csak látnak.
b.) Ez a valószínűbb. Ez a két muki olyan, mint a Mikulás, az is egyetlen éjszaka szétosztja mindenkinek az ajándékokat. A különbség az, hogy ezek mindennap dolgoznak.

   Végül egy vicc, lehet, hogy ezt sérelmezték.

   Hétfőn írásóra, a tanító néni sorra kérdezi a gyerekeket, ki mit csinált a hétvégén.
- Te, Pistike, mit csináltál?
- Én egész hétvégén fára másztam a nagymama kertjében!
- Gyere ki a táblához, ha felírod helyesen, hogy "kert", kapsz egy minyont!

- Na és te, Pannika?
- Én egész hétvégén homokoztam a játszótéren!
- Te is gyere ki a táblához, ha felírod helyesen, hogy "homok", te is kapsz egy minyont!

- Na és te, Kolompár Rafaelke, te mit csináltál a hétvégén?
- Én megpróbáltam fára mászni a Pistikével, meg homokozni a Pannikával, de ők megdobáltak és elzavartak!
- Pistike, Pannika! Ez nem volt szép dolog, ez csúnya etnikai diszkrimináció, ilyet nem szabad csinálni! Te meg, Rafaelke, gyere ki a táblához, és ha felírod helyesen, hogy "csúnya etnikai diszkrimináció", te is kapsz egy minyont!

« vissza