A koncertek:

2021. szeptember 25. szombat, Hunnia Bisztró (Budapest, Bank u. 5.) Timur Lenk zenekar // EASZU: Itt az ősz! Vivaldi: "4 feles" című zeneműve punkosan!
2021. október 09. szombat , Szegedi Rock Klub, Vendég: 0 Ft + ÁFA.
2021. november 06. szombat, Budapest, Riff club Budapest, Szent István krt. 2., Vendég: 0 Ft + ÁFA.
2021. december 27. hétfő, Budapest, Riff club Budapest, Szent István krt. 2., Vendég: még nem tudjuk, ki.
2022. január 08. szombat , Szegedi Rock Klub, Vendég: még nem tudjuk, ki.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »  
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
 

« vissza

... a 2006. augusztus 9.-ei szigetes koncert sportkommentárja.

   - Üdvözlöm kedves nézőinket, A FIFÁ-ból kivált országok (FIKA) hasonlóan színvonalas eseménye következik, az olasz-francia után ezúttal baszk-etruszk (Baszkföld-Etruria) vb-döntőt láthatnak.
   Etruszkok:
   
FISHERIVS: MCMLX - Ő az etruszkok agytrösztje, rá épül a szakértők által monoton stílusnak nevezett önfeledt játék
   HARUSPEX: XC/DC - honosított etruszk, jugoszláviai születésű, a Crvena Zvezda Temerin nevelése, volt jugoszláv ifjúsági válogatott - igazi háttérember
   BARKES: XXX - Folyton zakatol, ő adja meg a csapat játékának ritmusát.
   Baszkok:
   
TAKI: 69 - Többször légióskodott Németországban, annak idején néhányan látták a Mayer München mérkőzésein is. A múlt héten pedig próbajátékon volt Göttingenben, szerződtetése a vb-döntőtől függ.
   DÖRTI: gyök√2 - A baszkok legpengésebb játékosa, az ő szólóin sok múlhat.
   TOTYA: 3,14 - Tocsaberría, aki művésznéven Totyaként szerepel, ahogy a mezén is látható.

   - Magyar résztvevője is lesz a döntőnek: már hosszú évek óta a felnőtt játékvezetői keret tagja a 34 éves Mizsányi Attila. A Kazinczy- és Mészöly Kálmán-díjas bíró keményen bünteti a verbális inzultusokat. Mindenenekelőtt következzenek a himnuszok, a Norbi-Update kúrának köszönhetően csonttá soványodott Luciano Pavarotti előadásásban. Először az etruszk himnuszt hallják, majd pedig jöjjön a baszkok nemzeti himnusza.

   

   Felharsan a síp, következik a meccs. Várhatóan acélkeményen kezdenek a csapatok.

- Nincs pénz, nincs nő

   - A csapatokon nem látszik a fáradtság, sokak szerint a futballban is eluralkodott a dopping. A legendák szerint egykor a baszkok a 86-os vb-n a túlzott tésztafogyasztás miatt szerepeltek le. A doppingot ugyanis dödölében juttatták be a szervezetbe.

- Egy tál dödöle

   - Közben egy pillanatra láthatták a nézők között Kiszel Tündét, akit a pletykák szerint az elmúlt napokban többször láttak a baszk csapatkapitány, Taki társaságában. A futballista egyelőre nem erősítette meg a kapcsolatot. Idézem: "a lányról kiderült, hogy nem baszk, legalábbis nem velem.”
Szám közepén:
    …és közben stílust váltanak a csapatok, mostantól latinos stílusban játszanak.

- Verd ki, babám

   - És a bíró a sípjába fújt! Szabálytalanság! Valaki a kezét használta! Szabaddugás! Szabad dugás! Szabaddugáshoz jut mindkét csapat! Föláll a sörfal, és…. Benn van!!!! Mind a hat! 3-3 az állás!!!!!! Ez igen! Remek megmozdulásokat láthattunk.

A szabaddugás után mindkét csapat büszke lehet a teljesítményére.

- Senki senki + Das Model

   - Hamarosan vége az első félidőnek, azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy elképesztően alacsony színvonaló a játék, futball címszó alatt ilyet az elmúlt 20-30 évben még nem láttam. A játékosok szemén látni az elszántságot, az akarást, de ez kevés. Úgy látszik, ennyit tudnak. De vajon innen hová vezet az út. Vajon van-e még lejjebb?

-Száncsán Barbi - a 2. versszak után a bíró fúj. Zene leáll, Taki többször is nekifut a szövegnek.

   - Taki trágárságért sárga lapot kapott! Ilyen mocskos szájú játékost nagyon régen nem láttam. De csak sárga, így folytathatja a játékot.
...
   - És újabb sípszó! Taki ismét trágárkodott! Ahogy a vb-n a horvát Simunics, így most ő is folytathatja. Lassan azért érik a világcsúcsot jelentő 3 sárga.
...
    - Taki meghint bedurvult, csak a félidő végét jelző sípszó mentette meg a kiállítástól.

Pavarotti és a bíró a két kaput felcserélik a színpad jobb-és bal oldala között

   - Nos, az ősi baszk-etruszk ellentét ezúttal is meglátszik a pályán.

      - Próbálkoztak a fiúk, de ennyire tellett tőlük. Rögzített szituációkban -pl. szabad dugás- viszont kiválóak. Döntetlen az állás. Dörti szólói most kevésbé éltek, a másik oldalon Fisherius és Haruspex sallangmentes monoton játéka viszont célravezető. Ahogy a pálya széléről kapom az információt, mostantól az erő helyett inkább az ész dominál a játékban.

- Kultúrrap

  - Gyönyörű szereléssel tisztázott az etruszk középhátvéd, Haruspex, akiről el kell mondanom, hogy szörnyű dolgon ment keresztül tavasszal, miután apja repülőgépszerencsétlenségben elhalálozott, egy félresikerült műtét során a vakbele helyett a heréit távolították el.

- Típusblúz

   - Eddigi statisztikák: XIV. századra megy vissza. A legutóbbi 15 éve, amikor egy meg nem adott 11-es miatt a baszk szurkolók rárobbantották az etruszkokra az egész stadiont, plusz a környék összes gyorséttermét.

- Népdal - a szám végén befúj a bíró

   -Időhúzás!

      - 11-es!!! Be kell rúgni! Be kell rúgni!!! A baszkok tizenegyeshez jutnak. Vajon ki végzi el? Mind a hárman odaállnak a jutalomberúgáshoz! Be kell rúgni!! – üvölt a közönség. Ezt hallván az etruszkok is felsorakoznak a 11-espontnál! Még egyszer mondom: be kell rúgni!

ÉÉÉÉéééééés… sikerült! 6-6!!!!!

A mintegy 250 ezer néző torkaszakadtából éljenez. A szurkolótáborok üzengetnek egymásnak is: „ Indul a busz, indul a busz!”

- Woodstocki busz

   -Gól-gól-gól-góóóóóóól! De nem - mégse!

      - Les miatt lefújták az akciót, nézzük meg gyorsan a visszajátszást, kérem kollégáimat. Igen, Fisherius lesett! Egyértelműen látszott a lassításban. És közben a pályán eldurvulnak az események… A bíró mindenkit az öltözőbe küld! Félbeszakad a vb-döntő: 7-6 helyett 6-6nál! Dráma a pályán.

És ekkor a közönség egy emberként kezd kiabálni: Gyertek ki! Gyertek ki!

A csapatok pedig érezvén a feléjük áradó hatalmas szeretetet, újra kijönnek a pályára. Egymásra talált közönség és szurkoló, hisz egymás nélkül nem léteznének. Mindkettőnek szüksége van a másikra.

Hallgassák csak! Igazi fieszta van a gyepen. Együtt énekel a korábban még szembenálló két csapat, miközben barátságosan lezidanozzák egymást.

- Szükségem van rád

Meccs vége, mezcsere, mindenki barátságosan mellbefejel mindenkit, beleértve a bírót és Pavarottit is.

   - A következő összecsapás és barátságos mérkőzés az A38 hajón szeptember 16.-án.

« vissza