A koncertek:

2021. szeptember 25. szombat, Hunnia Bisztró (Budapest, Bank u. 5.) Timur Lenk zenekar // EASZU: Itt az ősz! Vivaldi: "4 feles" című zeneműve punkosan!
2021. október 09. szombat , Szegedi Rock Klub, Vendég: 0 Ft + ÁFA.
2021. november 06. szombat, Budapest, Riff club Budapest, Szent István krt. 2., Vendég: 0 Ft + ÁFA.
2021. december 27. hétfő, Budapest, Riff club Budapest, Szent István krt. 2., Vendég: még nem tudjuk, ki.
2022. január 08. szombat , Szegedi Rock Klub, Vendég: még nem tudjuk, ki.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »  
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
 

« vissza

XIII. rész: Atomstop, és mindent stop

   Kedves hölgyeim és uraim, képzeljék el, hogy egy nap senki se követi majd a szabályokat. Se az írottakat, se az iratlanokat. Lesz majd egyszer egy olyan nap, hogy mindenki felmond mindenkinek, és az emberek azt teszik majd, amihez éppen kedvük támad.
   Egy postás teszem azt, nem visz leveleket, hanem bemegy egy kocsmába. Most ugye mindenki arra gondol, hogy ez a derék postás rendel egy korsó sört, vagy egy kupica pálinkát, talán kettőt is. A francokat! Hát nincs pultos! Mi a teendő ilyenkor? Önkiszolgálás! A postás tehát beugrik a pult mögé, rákapcsolódik a sörcsapra vagy a paleszre, és vedel, mint egy kopott rozoga 1959-es Cadillac De Ville Coupe, aminek a porlasztója rosszul van beállítva. Persze, hisz az autószerelő is szabadnapos, éppen a lánya barátnőjével szexpókerezik.
   Ezen a napon a katona nem menne be a laktanyába, hanem a zsoldjáért venne egy kézigránátot, és bedobná a Műjégpályára. Ott úgyis mindenki tök lassan megy, az öregek kivételével majd mindenki örülne a tüzes tempónak, a lángos fagyos víznek.
A tanárok is kocsmába mennének, és innának sokat. A buszvezetők össze-vissza flangálnának a városban a nagy buszokkal, és szétzúznák a szemtelen autósok kis kocsijait.
   A villamos-, metró-, és HÉV-vezetők pedig különféle hétköznapi tárgyakat rakosgatnának a sinekre, és nagyítóval néznék az összelapuló tárgyakat. Bizonyos sofőrök kamerával föl is vennék a lapító akciókat, majd lassítva lejátszanák, és kielemeznék a látottakat.
   A focisták bemennének nagy termekbe és csarnokokba, például a Parlamentbe meg a nagy ferihegyi repülőhangárokba, és megpróbálnák a plafonig fölrugni a lasztit. Akinek sikerül, az egy teniszütővel golflabdákat is ütögethet. Itt is az a lényeg, hogy a plafont kell eltalálni, de nyílt, szabadtéri terepeken tudnának olyat játszani, hogy ki üt messzebbre.
   És végül az atomerőmüvekben dolgozók néznék, hogy növekszik a turbina közti hőmérséklet. Aztán BUMM! A többi érdekes dolog már sosem tudna megtöténni, mert a Föld összes nukleáris telepe felrobbanna, az atomrakéták pedig kontrolálatlanul röpködnének mindenfele…azt hiszem szükségtelen részletezni a következményeket.
   Maximum a bányászok és a búvárok mélyen a felszín alatt még kipróbálhatnák, hogy a sötétbe hogy világítanak a fluoreszkáló zselégolyók, meg a kockacukrok. De őket is elérné a gamma-sugárzás, amikor feljönnének. És egyszer föl kell jönniük, méghozzá maguktól, hisz senki se dolgozik, mert a munkaadók szabadnaposak, vagy már nem élnek az atomrobbanások miatt.
   Hát ne robbanjon fel semmi!

« vissza